Crc hatası

2 senedir TurkNet abonesiyiz. Su ana kadar hizlarda ve crc lerde problem olmadi. Ama bu son 6-7 aydir bi sikintilar var. Onceden cok net 21db de 70mbps indirme varken su an 60 larda 15db snr ile oda. Hiz takintim yok fakat bugun almis oldugum crc hatasi kafama cok takildi. 24 saatte 2.5m crc hatasi aldim. Bu aralar 2 defa internetim aktif kullanimda kesildi. Bu crc hatasini nasil dusurebiliriz.

Santrale olan mesafen nedir ? Bağlantıyı nasıl sağlıyorsun ? DSL prizin den mi ? Yoksa direk bina ankastresin den gelen kablo modeme mi giriyor ? ASUS modemler hakkında pek bilgim yok ama bir sürüm muhabbeti varmış ASUS modemler de… O sürüm de bunu yapabiliyor imiş. Son zamanlar da güncelleme yaptın mı ? Bunları bir açıklığa kavuşturabilirsek, ihtimalleri ve olası ihtimaller ile ortak bir fikir sunup, duruma göre yönlendirme yapmamız daha kolay olabilir.

Mertcan bugun TT ekibi ile ortak çalışma yaptık :smiley: Bazı şeyler dışarı dan gözüktüğü gibi değilmiş onu anladım… Adamlar direk gelen bakır altyapı dan deniyorlar gelen hızı. Saha dolabında 147 olan hız bizim binaya girince hop 107 lere çakılıyor. Keza bu durum mevcut hızı etiketliyor :frowning: Atlama vs bişiler yapmaya çalıştılar nuh diyor peygamber demiyor net :smiley: Benim iç hat iyi birde üstelik ama pek de iyi değilmiş. Basit 2 3 işlem ile +7 mbps kazandırdı bana. En önemlisi CRC neredeyse yok denecek kadar azaldı. Basit klasik hiç akla gelmeyen yolları denemek lazım sanırım ?

1 Beğeni

Mertcan o zaman portsal gibi gözüküyor durum ?

@MehdiUygun bizim crc sorununu boşver, deli olursun valla :smiley:

Çözüm yok :smiley: önerebileceğin, TT nin yapabileceği, TurkNet in yapabileceği herşeyi denediğimden emin olabilirsin :slight_smile:

Mertcan benim gibi saha ekibini yakalıycan. Sonra kola ikram edecen :smiley: Kankii hallediverin işi diycen :smiley:

1 Beğeni

Allah yardımcın olsun :frowning:

1 Beğeni

santrale 190m gibi bir mesafe var kabloda ankastre kutusunden direk splitter a geliyor. Su ana kadar bu kadar crc almamistim 2-3 gundur 2 defa gitti internet crc hatasi ss teki gibi. Modem yazilimi ise onceden update lemistim. Ondada bir problem oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Bu zamana kadar cok crc almadim 200-300 civarndaydi.

1 Beğeni

@Baran arkadaşım ilgilencektir :slight_smile:

2 Beğeni

Kullanmış olduğunuz modem yazılım sürümü kaç şu anda?

1 Beğeni

Asus Modem Yazılım bu linkten 790 sürümünü indirip tekrardan kontrol eder misiniz?

su ana kadar bir sikinti olmamisti yinede indirip denicem. Modeme gelen hiz 20db lerde su anki hizi aliyordum. Ondada bir dusus oldu neden olabilir.

kurulumu yaparken direk TurkNet profilinimi seceyim yoksa ellemi ayarliyayim ayarlari

TurkNet de seçebilirsiniz elle de ayar yapabilirsiniz… son durum nedir?

1 Beğeni

internet modemde bagli gozukuyor ama cihazlara iletmiyor. En son hard reset atip kurdum su anlik wifi da 1 kere kopma yasadim daha yasamadim.

2 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim iyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

1 Beğeni

61 dakika sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.