Modem uzerinden baktim lakin modem de 100 le baslayan ip var port acamiyorum bu sorunu nasil coze bilirim iyi forumlar.
Statik ip alabilirsiniz. ipv4 dünyada tükendi maalesef.
Bildiğim kadarıyla
Statik ip almadan port açamıyorsun.
dunyada nasil tukendi ipv4
ipv4 stoğu bittiği için CGN var zaten.
sabit ip adresi aldim gene sonuc degismedi :(((((
Merhaba kullandığınız router nedir? Portu kullanmak istediğiniz cihazı statik ip yaptınız mı? Doğru port sabitlenen bu ip adresine yönlendirdiniz mi? Bilgisayarda genelde güvenlik duvarından ping yanıtları kapalı olur. Bu kuralı kapatıp dışardan ping atınca portun açık olduğunu görürsünüz. Veya kullanacağınız programın güvenlik duvarından bu portu dinleme yetkisi almış olması gerekir.
modem zyxel VMG1312-T20B bu arada onceden diger operator den geciste yani reklam gibi olacak ama mahkemelik oldugum superonline da bile bu modem vardi o firmada aciyordum sabit ip olmadan aka binde surekli net gidip geliyordu bagzen gidip 3 4 saat sonra geliyordu ordan taahut u bozdum 2 bin tl ye yakin borc cikardilar her neyse davalik oldum kazandim tuketici olacak 3.100 lira geri odediler bana ondan sonra baska x firmasina gectim orda da bir kere port aca bildim ondan sonra arkadas tavsiyesi ile TurkNet e geldim ip blogu 95 le basladigi icin herneyse dicem su sabit ip alindigi zaman port aca bilecekmiyim ip modem de 100 le baslamicak deme derdimi anlata bildimmi iyi forumlar…
Merhaba sabit ip kullanıyorum daha hiçbir porta bir engel uygulandığını görmedim. Port açabiliyorum.
Bunları uygılamanız lazım.
arkadaslar sabit ip aldim konu cozumlenmistir iyi forumlar…
4 gün önce
admin bi bakarmısın konu açtım dönen yok türk sunucusunda 60 sabit ping alıyorum normalde 5 10 arası idi 7 8 gün oldu bu olay devam ediyor hala TurkNet 'e yazdım çözüm sunmuyolar
O sorun genel olarak var.
Statik ip almadan ping düzelmiyor.