CGN IP problemi

Geçtiğimiz günlerde CGN IP havuzuna alındığımı fark ettim. Tekrar eskisine dönmek istediğimde statik ip almam gerektiğini ve 12 tl ücreti olduğunu belirttiler. Ancak 2 yılı aşkın süredir sorunsuz bir şekilde ip alabiliyordum. IPv6 yı aktif edince düzelir diye düşündüm ancak yine değişen bir şey olmadı. Normalde IPv6 hizmeti aktifken etkilememesi gerekmez mi? Turknetin sunmuş olduğu IPv6 hizmeti hibrit bir sistem mi. Hala IPv4 üzerinden IP alıyorum. Ayrıca CGN den çıkmanın bir yolu yok mudur. Israrla statik ip hizmetini satmaya çalışıyorlar

IPv6 şuan hala kapalı beta sürecinde. Alıma açıldığında kayıt olmadıysanız maalesef IPv6 alamazsınız. CGN den çıkmak istiyorsanız Statik IP alabilirsiniz. TurkNet elindeki IP adresleri bitmesi nedeniyle kullanıcıları CGNAT’a geçirip çıkan IP adreslerini Statik IP için satıma açıyor. Bunun nedeni para değil de IPv4 adresinin tükenmesidir. Yani TurkNet şuan gidip yeni bir IP alamaz çünkü yok. Uygulayabileceğiniz bazı çözümleri aşağıda linkini paylaştığım konuda bulabilirsiniz.

1 Beğeni

test sürecinde katılmıştım zaten. aktif ettiğimde ipv6 adresi veriyor ama çoğu işimde hala ipv4 üzerinden bağlantı sağlanıyor

1 Beğeni

IPv6 ile erişim için sadece sizin etkinleştirmeniz yetmiyor. Ulaşmaya çalıştığınız sitelerin de Ipv6yı etkinleştirmeleri gerekiyor. O nedenle girdiğiniz sitelerin çoğu hala IPv4 üzerinden işlem yapıyor.

valla bu cng ıp havuz sisteminden bende muzdaribim. şu ipv6 bütün kullanıcılara tanımlansa da bu durumdan kurtulabilirmiyiz bilmiyorum ama en azından deneyimlemiş oluruz.

1 Beğeni

Ipv6 için biz BTK’ya örnek müşteri havuzumuzu ve yapmış olduğumuz testlerimizi ilettik. Gerekli kontroller BTK tarafından yapıldıktan sonra bize bir sonuç dönecekler ve umarım kısa süre içerisinde tüm kullanıcılarımıza Ipv6 verebiliriz. Biz çok istiyoruz. İnanıyoruz başaracağız :rocket:

1 Beğeni

@EFG altı yedi ay zaman oldu bu ıpv6 testlerine başlanalı. biz geç kaldığımız için testlere katılamadık. daha ne kadar sürer bir bilginiz var mı?

1 Beğeni

Umarım BTK sonucu olumlu olur. Türkiye’de bir ilki daha TurkNet başarmış olur. Zaten TurkNet’i sevmemin nedenlerinden birisi olmaz denilene öncülük edip olur demesi.

1 Beğeni