Cep telefonu ile VoWifi aramaları

Merhabalar, TurkNet’e geçmeden önce Türksat kullanırken evde cep telefonu sinyalinden kaçınmak amaçlı VoWifi aracılığıyla telefon görüşmeleri yapıyordum. Geçişim sonrası performans vb. her şeyden memnunum fakat VoWifi aramaları yapamıyorum.

Benzer bir durum yaşayan var mı aranızda? Keenetic modemimle yapılacak bir ayar olabilir mi? Teşekkürler.

Ben fiberde sıkıntısız kullanıyorum statik ip alıp deneyebilirsiniz.

Statik IP kullanıyorum. Başka bir çözümü olabilir mi?

Dediğinizle bağlantılı olabilecek buradaki çözümleri okudum, fakat dediğim gibi statik kullandığım için pek fark etmiyor.

1 Beğeni

Operatör ayarlarından açık mı ? Bazen oluyor isterseniz operatöre arıza kaydı bırakın.

Screenshot_20210429-231819_Chrome

fiberdeyim. kullanıyorum. sıkıntı yok.

Bu hizmete voip değil VoWifi denir ve son bir kaç gündür bende de var bu sorun.
Acaba ios güncellemesi ile ilgili olabilir mi diye kabahati telefona atmıştım ama görüyorum ki TurkNetle ilgili bir sorun var.
@EFG bey bu konuyla ilgilenebilir misiniz. İlgili birime iletmenizi arz ediyorum.

1 Beğeni

Telefon’da VoIP olarak geçtiği için öyle diyordum sonradan öyle olmadığını gördüm ben de. Donanım haber tarzı forumlarda çok uzun sohbetler yapılmış üzerine sorun uzun zamandır var fakat çözüme ulaşmamış, destek kaydı açtım dün cevap bekliyorum.

1 Beğeni

Evet tam olarak aynısı

Bende arama yapınca çalma sesi yok ama karşı taraf çoktan açmış ve sesimi alamayınca kapatmış. Whatsap dan yazıyor yada arıyor.
VoWifi den olduğunu anlamam 2 gün sürdü.

Benim hat Turkcell operatörle alakalı olsa birinden birinde sorun olmazdı. TurkNet harici başka ağa bağlanınca düzeliyor.

Evet sorun TurkNet’le ilgili arkadaşlar.

Hem Vodafone kullanıcısıyım hem de aynı durumu TurkNet’e geçmeden önce Türksat’ta yaşamıyordum.

1 Beğeni

Merhabalar, VoWİFİ için açmış olduğunuz kaydınızın numarasını benimle özel mesaj üzerinden paylaşır mısınız? Tüm sürecinizi bende takip edip size bu konuda yardımcı olmaya çalışmak istiyorum.

Bu sorunu yaşayan diğer kullanıcılarımızda kayıt açarak durumu bize iletirlerse süper olıur. İsterseniz kaydınızı oluşturduktan sonra bana özel mesaj üzerinden kayıt numaranızla birlikte mesaj atabilirsiniz.

2 Beğeni

Ben de daha olumlu

1 Beğeni

Ben destek kaydı açmıştım beni aradılar bugün. Durumu ilettim network birimine iletecekler.

Merhaba Murat Bey, Sizi aradım ve görüşme sağladım. Kaydınızın kontrolü için Network birimimize ilettim. Size gelecek dönüşleri hızlı bir şekilde aktaracağım. İyi günler dilerim. .

Kayıt’a ne yazdın ki böyle dönüş yaptılar.

Merhabalar, bu konuyu ben takip ediyorum. Sorunu yaşayan tüm kullanıcılarımızın bilgisini topladığım sorun havuzunda biriktiriyor ve Noc, Network ekiplerimize iletiyorum. Gelişme oldukça bende size bilgi veriyor olacağım.

2 Beğeni