Cayma bedeli ödediniz mi?

Arkadaşlar kısaca, tt den TurkNet gigafibere geçtim.
2. Yılıydı sözleşmemin, haberlere göre sebep göstermeksizin yeni çıkan yönetmelikle cayma bedeli alamazlar, ama 900 tl cayma bedeli çıktı. Tamam TurkNet 'e belgeyi yolladım indirim yapacaklar, aradım siz ayrıca şikayet edebilirsiniz bizimle alakası yok zaten dediler.
Olay şu, 175’i aradım ve dediler ki “cayma bedeli 2023den sonraki sözleşmelerde yok eski sözleşmeler ÖDEYECEK”
Tüketici Hakem heyetlerine lobi yapıldığından haberimiz var ama durumun aslı nedir? Bu işle uğraşıp hakkını yedirmemiş kimse var mı aranızda?

Bu 2023’ten sonraki sözleşmelerde cayma bedeli ödenmez durumu ne kadar doğru?

Nesi doğru olacak resmen saçmaladı, hakem heyetini aradım, onlar da ya bilmiyor ya da bilmez ayağına yatıyorlar, “gelin burda sözleşme maddelerini bi okuyalım” dediler. Yarın THH ne gideceğim. Sözleşme maddelerini okuyacakmışız, değişen yönetmeliği, kanunu, o sözleşmenin geçersiz olduğunu bilmiyor sanki!.

Sizinle ilgilenip çağırmışlar hala sitem ediyorsun. Sözleşmende özel bir madde vardır ve illaki ödemen gerekiyordur mesela. Orada okuduğunuzda bunu göreceksiniz belkide. Ya da sözleşmenizde yazan ama yasa dışı olan bir şey varsa siz nereden bileceksiniz? 2 Yıl taahhüt verirken bilmiyor muydunuz erken çıkarsanız cayma bedeli ödeyeceğinizi. Ya paşa paşa 2 seneye tamamlayın sözleşme bitmeye yakın iss değiştirin ya da bu bedeli ödemeniz gerekirse ödeyeceğinizi bilin. Sanki arkanızdan iş çevirmişlerde yeni haberiniz olmuş.