Canlı radyo yayını donuyor

Merhaba radyo yayını yapıyorum adsl ile takılıp duruyor delirmek elde değil ne yapabiliriz vdsl geçsem sorun kalkar dimi.

FİBER daha sağlıklı olacaktır fakat, VDSL, ADSL’e oranlar biraz daha düşük ping verebilmekte ama bu durumdan da önemlisi hattınız yapacağınız işlevi kaldırıyor mu, yani hat değerlerinizi paylaşır mısınız?

1 Beğeni

VDSL den başka fiber bulunmamakta ilçe olduğu için tşk alakanız için.

Örnek Yayını Canlı Radyo burda yapacağım hocam.

Kendiniz bir yayın stream etmeyecekseniz yani misalen bir konuşma programı tartışma programı vs. İyi bir sanal bilgisayar alarak 7/24 kesintisiz yayın yapabilirsiniz. Ancak tam yetki için Windows bir makine lazım, Windows makine için de minimum 2vcore cpu 4gb ram lazım. Bu konfigürasyon da genelde 50 lira civarı aylık. Maliyet analizinizi yapmalısınız

Radyo yayını için daha doğrusu 1.mbps upload yeterli fakat yayın yapacağınız cihazın ve network cihazınızın iyi yapılandırılmış olması gerek.
Aktarım sadece ses olacağı için çok fazla uploada gerek duymaz. Ama şöyle bir şey var 41 Khz yerine 44 Khz yayın yaparsanız biraz kötü olur. 44 veya 48 Khz bağlantılar için hatta 92 Khz için tabi bu stüdyo ortamı demek 5 Mbps Gayette yeterli olur fakat başka bir kullanıcının bu uploaddan yararlanmaması lazım yoksa arada kesilmeler olur cızırtılar olur.

1 Beğeni