Call of Duty: WWII gelmeden önce Advanced Warfare 2 geliştiriliyormuş

Eski Sledgehammer Games yaratıcı yönetmeni Bret Robbins, MinnMax ile yaptığı yeni bir röportajda, stüdyonun dünya savaşı temalı Call of Duty: WWII oyununu yayınlamadan önce Advanced Warfare 2’yi geliştirdiğini açıkladı. Oyunun bu kapsamda demosunun bile hazırlandığını ancak ne yazık ki oyuncularla buluşturmadıklarını belirtti.

Bret Robbins çeşitli açıklamalarda bulundu CoD Advanced Warfare, seriye jetpack ve gelişmiş sistemleri dahil etti. Bazı hayranlar bu tasarımsal değişiklikleri beğenirken diğerleri bunun CoD serisini mahvettiğini belirtti. Bu sürecin ardından Ekim 2022’de Sledgehammer Games’in Advanced Warfare devam oyunu üzerinde çalıştığı söylendi. Ancak ne yazık ki ekip odağını Modern Warfare tarafına kaydırmıştı bile.

9 Şubat tarihine geldiğimizde Insider Gaming muhabiri Tom Henderson, Call of Duty 2023’ün tam bir oyun olacağını bildirdi. Henderson, oyunun Modern Warfare serisine bağlanacağını ve Sledgehammer Games tarafından geliştirileceğini ekleyerek Advanced Warfare’in geri dönüşüne dair tüm umutları ortadan kaldırdı.

Bu haber birçok oyuncuyu üzen bir gelişme oldu ve Eski Sledgehammer Games geliştiricisi Bret Robbins, bu detaya bir yenisini daha ekleyerek Advanced Warfare 2’nin neredeyse 2017 yılında çıkış yapacağını belirtti.