Bu ping değeri normal mi?

Merhaba, Adana’da ikamet ediyorum. Speedtest’te lokasyonum Hatay çıkıyor. Lokasyonu Adana olarak seçtiğimde ping daha fazla artıyor. Ben eskiden Türk Telekom kullanırken daha düşük ping değerleri alırdım. En basitinden oynadığım League of Legends oyununda bile eskiden 22-23 ping alırken TurkNet’e geçtiğimden beri 30-35 arası değişiyor oyunda pingim. AB Batı sunucusundan bahsetmiyorum bile. En düşük ping değerleri bizde diye reklamı yapılan bir ISS bunu yapıyorsa diyecek başka sözüm yok malesef. Ping değerleri için daha önce birçok kez destek kaydı da açmıştım, biz müdahale edemiyoruz diyip kapattılar her defasında kaydı.

Selamlar , bilmenizi isterim ki daha önce kullandığınız İSS ve TurkNet baplantı kurmak istediğiniz oyun sunucularına belirlediği yol güzergahı aynı olmayabilir. Bu yüzden online oyunlarda ping değerlerinde farklılık görebilirsiniz.

1 Beğeni

Peki hız ölçümünde aldığım ping değeri neden bu kadar yüksek? Başka insanlara bakıyorum 7 ms, 10 ms civarı değerleri. Benimki neden bu kadar yüksek? Merak ettiğim bir durum da lokasyonum eskiden Adana olarak görünüyorken neden 1 seneye yakındır Hatay olarak görünüyor?

Verilerimiz bulunduğumuz yerden direkt istanbul TurkNet sunucularını dolaşıyor oradan gitmesi gereken noktaya şehire gidiyor. Speedtestte istanbul turk.net sunucusunu seçip bir hız testi yapabilirsiniz. En düşük pinginiz bu olacaktır.

1 Beğeni