Bu değerlere rağmen neden kopma yaşıyorum?

merhabalar hat değerlerimi ve hız testini bırakıyorum bence hat değerleri gayet güzel hız testi de çok iyi vdsl için ama bu değerlere rağmen saçma bir şekilde kopma yaşıyoorum geçen internetim gitti destek kaydı açtım 2 saat falan sonra daha destek kaydına cevap gelmeden kendi kendine düzeldi bu sürekli oluyor artık destek kaydı da açmıyorum çünkü adamlar cevap verene kadar internet geliyor ve bakıp şuan bir sorun gözükmüyor diyip kapatıyorlar daha önce de yaşamıştım bunu birde sormak istediğim birşey var internete bağlı herhangi bir cihaz yedekleme yaparken veya ben karşı tarafa bir dosya gönderirken internet kesiliyor yani sadece o dosyayı gönderebiliyorum başka bir şey yapmaya çalışınca tarayıcıya bile girsem internet yok gözüküyor ta ki dosya gönderimi bitene kadar bu normal bir durum mu?


!

Başka bir modem ile test etme şansınız var mı?

2 Beğeni

turk telekomun verdiği beyaz modem vardı eski aboneliğimden kalan onunla denedim değişen bir şey yok ayrıca bu modemi başka internete bağlayıp da test ettim yine değişen bir şey olmadı

Yani farklı modemde de kopma devam etti mi?

1 Beğeni

evet ilk bağladığımda internet bi 10 dakika kadar gelmedi sonra gelince aynı gün yine kopma yaşadım en fazla 2 saat sürdü ama neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok

Bunuda atayım hocam gerçekten inanılmaz kopması için hiçbir sebep yok

Merhaba, iç hattınızın bağlantılarınızı ve ek, splitter, dsl prizi varsa yeniler misin?

1 Beğeni

Binamda altyapi yok turk telekom yan komsunun binasinin disina koyulan kutudan kablo cekti ve o kutudan cikan kablo direk modeme kadar geliyor ek en son modeme baglanan yerde var rj11 takmadi adam modem kutusundan cikan gri kabloyla diaaridan gelen siyah kabloyu birlestirdi.

Benim binamda internet altyapisi yok basvuru yaptim ama surec henuz devam ediyor destek kaydi acip TurkNet 'e bildirsem surec hizlanir mi sizce fiber talep ettim.

Altyapı sağlayıcısı Türk Telekom olduğu için TurkNet yalnızca arıza vb. durumlarda iletişime geçer.

2 Beğeni

O ekleri kontrol edin. Yak konnektör kullanmadı ise o iki kabloyu yak konnektör ile birleştirin

yak konnektör kullanmadı ama kabloda sıkıntı olsa temassızlık falan olsa kimse dokunmadan geri gelmezki birde modem üzerinde kırmızı ışık yanıyor kablo olmasa o ışıkların ikiside sönmezmi hocam?

Işık yanmazsa hiç sinyal gelmediğinden dolayı eğer kırmızı ışıkta arıza olarak geçer yani sinyal var ama iletişim kurulamıyor örneğin ankastreye kablon bağlı fakat köşe veya kıvrım dönüşünde gergin olması sonucunda kablonuz hasar almış, yapılan ek sonucu bir durum, dsl prizi bağlantısı gibi gibi…

2 Beğeni

anladım teşekkür ederim o zaman bağlantıyı kontrol edeyim ben

1 Beğeni

Kablo iyi birleştirilmediyse nemli ise yada birleşim noktası oksitlenme yaşadıysa yapar.
Ekteki herhangi bir kablo kalitesiz olabilir. İmkanınız var ise tek parça Cat6 Alıp ucuna rj11 çaktırıp
kutuya bağlamak. Kablolar eski ise veya kalitesiz ise direnç artacağından kopma yapıyor olabilir.

1 Beğeni

sadece pcyi bağlayıp yarım gün veya sizi tatmin edecek bir süre boyunca tek cihaz ile sorunu test etmeyi denediniz mi?

zaten internet koptuğu için herkes mobil veriye geçti evde sadece 1 pc kablo ile bağlı

ek kısmını yenileyeyim ama kablo değiştirmem şuan saçma olur max 6 aya fiber gelir dendi onu beklerim artık teşekkürler.

o zaman başka siz bilirsiniz tabiki. Eğer modeminizin snr yani kararlılık ayarı değiştirme özelliği var ise snr kalitenizi yükseltin biraz hızınız düşer ama biraz daha sağlıklı olur hattınız.

1 Beğeni

hocam zyxel modem kullanıyorum turknetin verdiği snr ayarı yok sanırım