Bitmeyen internet kesintileri ve türknet çaresizliği

Öncelikle merhaba,
Bundan 2 ay önce başlayan internet kesintilerimin ve TurkNet müşteri hizmetlerinin internetin aslında kendi altyapılarından değil de müşteri tarafından kesildiği sanrısıyla suçu müşteriye atmaya çalışmasını maddeler halinde açıklamaya çalışacağım. (İnternetim hala kesiliyor bu arada sevgili TurkNet çalışanları :slight_smile: )

1. İnternet kesintileri ilk başladığında suçu modem değerlerinize atmaya başlıyorlar ki 3 yıldır aynı hızda ve kesintisiz kullanabilmişsinizdir o interneti.

2. Sonra internet hızınızı kendi belirledikleri bi alt sınıra düşürene kadar uğraşıyorlar. Teklif ediyorlar gibi görünse de her kesintide aslında modeminizin değerleri bu şekilde bu hızı desteklemez gelin bu hızı düşürelim şeklinde ilerliyor konuşmalar ve destek olmak yerine suç hızınızın fazla olmasına kadar indirgeniyor. Her ne kadar sorunun internet hızınızda olmadığını anlatmaya çalışsanız da kabul edilmiyor. hızınızı düşürmeyi kabul ediyorsunuz ve bilin bakalım neye çözüm olmuyor? Tabii ki internet kesintilerine :).

3. Modem snr değerleri problem olmaktan çıkınca sıra bu sefer modeme geliyor. Sorun modeminizde diyerek sorunu bulduklarını düşünen TurkNet ekibi rahat bir nefes aldıktan sonra size yeni bir modem aldırıyor ve hala internet kesintileri devam ediyor.

4. Hız ve modemde de sorun olmadığı ortaya çıktıktan sonra yeni suçlu evinize gelen internet kablosu oluyor. Aynı hat üzerinden internetini alan ttnet kullanıcısı komşunuzda internetin olduğunu teyit edip tekrar bir mail trafiğine girişiyorsunuz ve uzun uğraşlar sonucu arıza kaydı oluşturuyorsunuz. TurkNet tarafından oluşturulan bu arıza kaydı , ttnet ekibinden internet hatlarında bir sorun olmadığı cevabını alıyor ve bu size iletiliyor. Bu süreden sonra hala internet kesintileri devam ediyor ve bu kesintileri şöyle açıklayayım 15 dk ile 2 saat kadar internet geliyor ve 4 saati bulan kesintilerle devam ediyor.

5. Son bahane olarak genel arıza var internetiniz bundan dolayı sürekli kesiliyoru kendilerine motto edinen müşteri hizmetleriyle kısır döngüye giriyorsunuz. Ttnet ve türknetin altyapı çalışmaları ve arıza durumları kendi sitelerinde belirtiliyor. Altyapı çalışmaları genelde gece 2 ile 6 saatleri arasında oluyor (benim internet kesintilerimse günün herhangi bir saatinde oluyor.). Arıza durumları da bu siteler üzerinden kontrol edildiğinde bulunduğunuz bölgede herhangi bir arıza yoktur mesajıyla karşılaşıyorsunuz.

Şimdi ben bu sorunu nasıl aşacağım? Herhangi bir yardımınız dokunacak mı yoksa ben başka bir internet sağlayıcısına hattımı taşıttırayım mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar @MCan, yazınızı okudum ve kayıtlarınızı inceledim. Aslında tarafınıza sunulan ve uygulanan işlemler bir rutindir. Ve kesinlikle hatalı işlemler değildir. Yerel sağlayıcı santralden ankastre kutusuna kadar inceler ve buradaki sorunları çözüme kavuşturur. Buradan sonrasında süreç iç tesisat üzerinden ilerler. Bu da modeminizi ve kablolarınızı ilgilendirir. Tüm bu aşamalardan sonra sorunun giderilmemesi, hizmetinizi ilgilendiren alanlarda genel bir arızanın, çalışmanın olduğuna işaret edebilir. Hepsinin üst üste gelmesi ve atılan adımlardan sonra arızanın giderilmemiş olması elbette üzücü. Kaydınızı ilgili birimlere öncelikli olarak ele alınması adına aktardım. Özel olarak takip edeceğim.