Bir tek benim binamda aktif olamayan Gigafiber

Selamlar herkese,

Daha önce bina dışındaki kutudan bina içine gigafiberi 1.5 yılda bir türlü çekemediklerine dair bir konu açmıştım. Uzun da sürse 2 ay önce falan çekildi ve geçtiğimiz haftada benim binam hariç tüm binalarda aktif olmuş. Buna benzer bir konu geçmiş zamanda görmüştüm forumda ve kablolarını değiştirmişlerdi o arkadaşın yanlış hatırlamıyorsam. Enes hocama zaten özelden yazmıştım henüz görmedi. Yine de bu durumu yaşayanların çözümünü ve tavsiyelerini almak, ekstra olarak yardımcı olabilecek diğer kişilerin de görmesini istedim.

Adres: Çeliktepe Mah. Namık Kemal Cad. İnce Sk. Kağıthane/İstanbul

Şimdi işin aşırı komik tarafı ise fotoğrafta gördüğünüz gibi soldaki yeşil bina benim oturduğum sağdaki ise dibimdeki bina ve bu binaya benim binamdan gidiyor kablo. Onlarda aktif olmuşken bende aktif değil.

Koskoca mahallede aktif olmayan tek tük yerden biri ama bulunduğum sıradakil binaların hepsi aktif. Binamın sağında, solunda, önünde olan binaların hepsinde aktifken bende değil. TurknetDestek Twitter sayfasından daha detaylı görsel ve adreslerle açıklama yaptım ama oradan bir şey çıkacağına inanmadığım için buraya konu açıyor ve Enes hocama yazıyorum açıkçası.

Daha abone olmadan hizmeti almaya çalışırken böyle saçma durumlarla karşılaşıyor, resmen savaş veriyoruz. Bu teknik ekipler tüm sokağa hizmeti aktif ettik aradaki binalarda neden aktif değil acaba diye hiç görüp sorgulamıyor mu? Bir de ana dağıtımlardan biri benim binamın dışından yapılıyor anlamak gerçekten mümkün değil. Lütfen bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim artık gerçekten daha abone olmadan TurkNet ile uğraşmaktan sıkıldım.

Şimdiden teşekkürler yardımcı olanlara.

1 Beğeni

Bende benzer sorun yaşıyorum. Sokağın tamamı gigafiber aktif bir tanesi hariç binanın inşaatı tamamlandı kablo çekildi kutuda koydular ama sorgulama yapılınca altyapı yok yazıyor :upside_down_face:

Bu arada Enes hocam forumda yok artık. :frowning:

1 Beğeni

Hadi ya bilmiyordum başka yöneticilere pm atayım o zaman :smiley:

Tüm binalar eski burada öyle bir durum da yok hepsinde aktif biz bekleyenler olarak şanssızlığımızla uğraşıyoruz. Büyük ihtimalle koca sokakta benden başka kullanacakta yoktur 20 senedir burada oturuyorum biliyorum kim nedir ne değildir :smiley:

1 Beğeni

Gigafiberde nasıl bir planlama var bilmiyorum ama en iyisini modum @Darkcrak @Baran

2 Beğeni

Merhabalar, özel mesaj üzerinden açık adresinizi iletirseniz sevinirim :innocent:

1 Beğeni

Bugün ekipler gelip bina içerisindeki siyah kutudaki kablo kırılmış onu değiştirdi. Hala sistemde bir aktiflik görünmüyor. Sorgulamada aktif olmadan başvurmayı düşünmüyorum ekstradan uğraşmamak için.

Bugün itibariyle sistemde aktif oldu ve başvurumu yaptım, beklemedeyim. Özelden soru soranlara dönüş yapıyorum konuyla alakalı detaylı ama buraya da bi özet geçmem gerekirse; TurknetDestek Twitter sayfasından ilerledi süreç biraz, kablodaki bozukluk düzeltilince zaten sistemde gelmiş oldu otomatik olarak. Gerisi standart başvuru süreci oldu, kurulumu ise beklemedeyim dediğim gibi.

1 Beğeni

Bu sevindirici bir haber. En kısa sürede GigaFiber hizmetini deneyimlemeniz dileğiyle :innocent:

2 Beğeni


Biraz önce ekipler kurulumu hızlı şekilde yaptı ve anında aktif oldu. Gerçekten çok sancılı bir süreçti. 1.5-2 yıl sürse de sonunda kavuşabildik, yardımcı olan herkese teşekkürler. Umarım sonrasında da sorunsuz devam eder.

En az sizin kadar sevindim, keyifli uçuşlar dilerim :rocket:

1 Beğeni