Bina önünde fiber kutusu var fakat sorgulamada vdsl çıkıyor

Merhaba, şuan TurkNet vdsl kullanıyorum ve önümüzdeki hafta tasinacagim. Gideceğim binanın önünde ttnet fiber kutusu var ama başlıkta da belirttiğim gibi altyapı sorgulaması yaptığımda bana fiber değil de vdsl altyapı görünüyor. Fiberi kullanmak için ne yapmam gerekir?

Binaya kadar fiber büyük ihtimalle, eve kadar fiber olabilmesi için maalesef ttye dilekçe vermek dışında yapabileceğiniz başka bir şey yok.

kutunun resmi varmı acaba ?

Merhaba, fiber dolabı genel olarak VDSL kullanıcıları kullanıyor yani fiber dolabının olduğu yerlerde bakır kablolar üzerinden yüksek hızlara ulaşmanızı sağlıyor. Fiber dolabının bulunduğu yerlerde eğer dilekçe yazıp İl müdürlüğüne dilekçeniz iletirseniz binanızın içerisine fiber tesisatı getirebilirler ve fiber internet deneyimini yaşayabilirsiniz.

Fiber ile bakır kablolar arasında uçurum fark var yani fiber kablolar bakır kablolara göre daha stabil diyebilirim.

Merhaba, https://stringfixer.com/tr/FTTC fiber ve internet alt yapısı çeşitlerini göre bilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba @areyoubeer, bana taşınacağınız binanızın adresini özel mesaj üzerinden il, ilçe, mahalle, sokak ve bina numarası belirterek iletirseniz size yardımcı olmaya ve detaya ulaşmaya çalışırım.

Teşekkürler, başka çözüm bulamazsak öyle yapayım.

@talatutalat elimde yok ama eve gittiğimde çekip eklerim.

@EFG hiç bir şekilde özel mesaj kısmını bulamadım, siz bana mesaj atabilir misiniz öyle göndereyim bilgileri.

1 Beğeni

Daha aktif olmamıştır belki?

Birkaç aydır orada yalnız kutu, illa ki kullanimdadir şuan

1 Beğeni

Eve yeni gidip cekebildim fotoğrafı.

Bina önündeki kutu tam olarak bu ama bina içinde fiber kutusu vs yoktu iyice bakındım etrafa. Normal ankastre varmış içeride

1 Beğeni

evet hocam bu kutuda fiberden dsl ye dönüşüm yapılıyor, malesef direkt bir fiber çıkışı almıyolar ama binanız bu kutudan yararlanıyorsa muhtemelen 70mbps ve üstü vdsl hız alabilirsiniz

3 Beğeni

Açıklama için teşekkürler @talatutalat :pray:

1 Beğeni