Bina İçi Nakilde Hız Düşüşü?

Merhabalar. Yakın zamanda bir nakil talebim olabilir ama öncesinde bir konu hakkında önbilgi almak istiyorum. Öncelikle belirteyim ki 100 mbps hıza kadar olan vdsl paketini kullanıyorum.

Nakil başvurusunda bulunursam nakil aynı bina içerisinde, aynı katta farklı bir daire olacak. Şu anda mevcut oturduğum dairenin iç tesisatında problem olduğu için zamanında ankastreden daireye kabloyu bina dışından çekmiştik.

Mevcut dairemde 100 mbps vdsl paketi kullanıyorum fakat şu an bina içinde taşınacağımız daire için hız sorgulaması yaptığımda adsl 16 mbps paketi olduğunu görüyorum. Eğer diğer daireye taşınırsak 100 mbps vdsl portunu kaybedecek miyim? Yeni daire için 16 mbps gözüküyor sorguda.

Benim şu an kullandığım 100mbps vdsl portu eski dairem için iptal edilip yeni daire için aktif edilemez mi? Bu konuda bilgi talep ediyorum. 100 mbps vdsl hızı kaybetmek istemiyorum diğer daireye taşınırsak.

TurkNet müşteri hizmetleri 16 mbps kullanırsınız yeni dairede dedi. Hiç yolu yok mu 100 mbps vdsl için? Mevcut dairemde bina dışından daireye çektiğim kabloyu diğer daireye taşıyabilirim. Kullandığım portu mevcut dairem için iptal edip yeni dairem için aktif edemezler mi?

Ne yapabilirim bu konuda?

Bu arada aynı sorgulamayı başka firmada(milleni) yapınca 100 mbps gözüküyor. O da Türk Telekom altyapısını kullanıyor. TurkNet 16 mbps gösteriyor. Hangisi doğru?

Millenicom Superonline altyapısını da kullanıyor bu yüzden 100 Mbps hızı görmüş olabilirsiniz. Eğer Turk Telekom altyapısı üzerinden bu hızları gördüyseniz diğer alt yapı sorgulama siteleri üzerinden adres bilgilerinizi girip ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? Port bilgisine de ulaşılabiliyor bu sitede

1 Beğeni


Söylediğiniz site bu şekilde gösteriyor.

Bizim binada sadece Türk Telekom altyapısı var hocam. Türk Telekom dan sorgulama yaptığımda da 16 mbps adsl gözüküyor.

Muhtemelen milenicom yanlış gösteriyor.

Benim mevcut portumu diğer dairede kullanmam için hiçbir yol yok mu acaba… Ankastreden daireye gelen kabloyu yeni daireye taşıyabiliriz.

Evinizde FTTB (Binaya kadar fiber altyapı) bulunmakta. Muhtemelen boş port olmamasının sebebi her dairede internet aboneliğinin bulunması. Taşınacağınız dairede eski oturan kullanıcılar internet aboneliğini henüz iptal etmemiş ya da henüz sisteme yansımamış olabilir. Onların internet hizmeti nakledildiğinde veya iptal edildiğinde boş port açılacaktır. İnternet nakil talebinizi oluşturabilirsiniz. Muhtemelen taşındığınızda sizin dairenizdeki port size kalacaktır. Yine de kurulum için gelen Turk Telekom ekibinden bilgi alabilirsiniz :innocent:

1 Beğeni

Binada 20 daire var hocam ama herkesin internet bağlantısını yok bundan eminim. Eski daireden boşalacak portun yeni dairede bana verilmesini istiyorum. Peki eğer başvuru yaparsam nasıl yol izlemeliyim? Nskil başvuru seçeneklerinde sadece adsl paket gözükmez mi?

Binaya kadar fiber var evinizde. Her daire için mutlaka boş bir port ayrılmış olması lazım. Taşınacağınız dairede aktif bir internet aboneliği var mı? Eski sahipleri aboneliklerini iptal ettiler mi, öğrenebilir misiniz?

Nakil dediğiniz daire değiştirmek ise bunu port kaybı olmadan zaten yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Binaya kadar fiberde boş port bakımından sıkıntı olacağını sanmıyorum, sisteme yanlış bilgi girildiği için öyle görünüyor olabilir. Port olmasa bile geçişiniz yaptıktan sonra kullandığınız port boşa çıkacağı için hattınız adsl olarak açılırsa hemen vdsl geçiş yapabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla nakil işlemlerinde kurulum ücreti alınıyor. Aboneiğinizi iptal edip taşınacağınız daireye yeni abonelik yaparsanız otomatik ödeme talimatıyla kurulum ücreti düşer ve 3 takside bölünür, ayrıca davet koduyla da kurulum ücretini amorti etmiş olursunuz.

Davat kodu

Davet kodu: IUS72HD99ORX
Davet linki: https://turk.net/p/IUS72HD99ORX

İlk nakil işlemi ise eğer TurkNet ilk nakil işlemini ücretsiz yapıyor

Bu detayı bilmiyordum

1 Beğeni

:innocent::innocent::innocent: (((20 karakter)))

Evet daire değiştireceğiz ve şu an boş olan daire de bizim elimizde, boş dairede şu an aktif abonelik yok. Mevcut bulunduğumuz daireden kiradan çıkıp diğer boş daireyi kiralıyoruz. Bu durumda umarım kayıp yaşamam…

(İlk nakil olacağı için ücretsiz olacak.)

Evet bu durumda port kaybı olmadan işlemler gerçekleşir. ISS değişikliği olması durumunda da aynı şekilde eski portunuz VDSL ise port kaybı yaşamadan farklı ISS e geçebilirsiniz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. O halde TurkNet’e yakın zamanda nakil talebini vereceğim zaman gelişmeleri paylaşırım. İyi çalışmalar. :slight_smile:

1 Beğeni