Bilgisayarimda IPv6 Surekli Kopuyor

IPv6 istemistim ve verildi. Test yaptigimda IPv6 adresimi gorebiliyorum ancak bir sure sonra IPv6 baglantisi kopuyor. Modem arayuzunden “IPv6 Only” secenegini aktiflestirdigimde modemde internet isigi yanmiyor. Bilgisayarimda etherneti devredisi birakip tekrar aktiflestirdigimde IPv6 adresim testlerde tekrar cikiyor ama “Only IPv6” modunda hala internete baglanamiyorum.

YASADIGIM SORUNUN COZUMU: IPv6 Var Gozukuyor Ama Yok Gibi Davraniyor - UndefinedAI tarafından #3

Merhaba ipv6 ile sadece ipv6 adrese sahip bilgisayarlarla veya sitelerle bağlantı kurabilirsiniz. Gözden kaçırmış olabilirsiniz. İpv6 ile sadece ipv4 adrses sahip bir siteye erişemezsiniz.

Selamlar @UndefinedAI, 56454770 numaralı kayıt üzerinden işlemleriniz devam ediyor. Değerli üyelerimiz ve moderatörlerimiz de sizinle deneyimlerini paylaşacaktır :handshake:

@moderators @tnetwork

ipv6 only yapmayın. Dualstack olarak ipv4 ve ipv6’yı birlikte kullanın. Tarayıcınız sizde ipv6 varsa karşı sitenin de ipv6 adresi varsa ipv6 ile bağlantı kuruyor. Yoksa ipv4 ile o siteye bağlanıyor.

IPv6 Only yaptigimda direkt internet kopuyor. Dualstack yaptigimda zaten baglanabiliyorum. Internet isiginin yanmamasi normal mi yani onu merak ettim. Bir de surekli bilgisayarin IPv6 adresi iptal oluyor internete tekrar baglanmam gerekiyor.

ipv6.bieringer.net

Bu site açılıyorsa ipv6 bağlantınız vardır.

Evet suan aciliyor ancak 1 saat gibi bir sure sonra IPv6 adresim release oluyor heralde yani kayboluyor. CMD’den “ipconfig /release” ve “ipconfig /renew” yaptigimda IPv6 adresim geri geliyor ve kullanima devam ediyorum. Ama surekli neden bu IPv6 adresim yok oluyor?

Router ayarlarınızla ilgili sanırım. Kullandığınız router model marka bilgisi paylaşırsanız aynı modemi kullanan biri size doğru ayarları söyleyebilir. Sorun ipv6 RA (router advertisements) da sanırım. ND (neighbor discovery) zaman aşımı süresi de yanlış girilmiş olabilir. En son, sorun sadece bilgisayarınızda ise bilgisayarınızın ayarlarında olma olasılığı var.

TurkNet PPPoE sunucuları içinde versiyon 4 olmayan bir talep geldiğinde (sizin denediğiniz sadece v6 ayarı gibi mesela) süreci yarıda kesiyor sanırım.
Router ayarlarınızdan statefull yapılandırmayı açmayı deneyin. Türkçesi oldukça farklı tercümelere müsait bu yüzden menüyü İngilizce yapıp bulmaya çalışın.
Statefull yapılandırma adresleme inisiyatifini istemci PC’nizden alarak routerın sorumluluğuna bırakacak. Bu sayede muhtemelen PC’nin otomatik adres oluşturmasını sağlayan stateless yapılandırmadaki sorunu bypass etmiş olursunuz.
Statefull yapılandırmayı açmak için sizden bir adres aralığı istenir. 0:0:0:1 - 0:0:f:f aralığını kullanabilirsiniz. Esasında 8 grubun : işareti ile birbirinde ayrıldığı bu adreslerin ilk 4 grubunu TurkNet size atar. Son 4 grup yukarıda anlattığım stateless-statefull (sizin routerın) yapılandırmanıza bırakılmıştır.

1 Beğeni

IPv6 DualStack default olarak ayarli olmasina ragmen modeme tanimli IPv6 adresi de olmasina ragmen IPv6 atanamiyordu bilgisayarima, Modem bilgilerindeki IPv6 adresini IPv6 DNS1 adresi olarak ayarlayinca bilgisayardan IPv6 almaya baslayabildim. Modem ayarlarinda RA ve DHCPv6 ayni anda ayarli. ve Stateless’da. Baska bir ayar yapmadim secenek yoktu baska ama modem IPv6 adresi degismiyor sorun bilgisayarin surekli IPv6 adresini disconnect etmesi. IPv6-Internet olarak gozukmesine ragmen renew yapmadan kullanamiyorum. Cok arastirdim ama bir sonuc elde edemedim.

8623 ve 3625 routerlarında bug var. zamanınızı harcamayın.

1 Beğeni

Model numarasi ise alakam yok ancak soyle bir sey deneyimledim az once. 20 DK falan IPv6 adresimi kullanabiliyorum sonra kesiliyor aradan 5 dk kadar sonra tekrar IPv6 adresimi kullanabiliyorum. Tarayici tabanli buna benzer bir deneyimi olan var mi?

1 Beğeni

Her website IPv6 desteklemiyor. Bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

bahsettiğim modeller ile alakanız yoksa DNS kısmına dokunmadan da başarıya ulaşmanız lazımdı. Bu durumu şimdiye kadar söylediğim modellerde görmüştüm.

ya router tarafından veya bilgisayar tarafından bir log veya hata kaydı bulmanız lazım ki sorunu kesin tespit edelim.
Windows kullanıyorsanız bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet sekmesine basın orda olay görüntüleyicide windows olaylarınsa dhcp 6 olanlarda hata arayın veya tam kopma anındaki kayda bakın

Bu ise yarayabilir ve baktigimda hicbir DHCPv6 hatasi veya kaydi gormedim. Dicektim ki tekrar IPv6 baglantim koptu bir bakayim dedim ve baya bi “DNS Not Responded” tarzi hatalar aldim. Birkaci: Name resolution for the name wpad timed out after none of the configured DNS servers responded. Client PID 13608.

Digeri: Name resolution for the name _ldap._tcp.dc._msdcs.modem.local. timed out after none of the configured DNS servers responded. Client PID 1864.

Ancak “Uyari” isareti iceriyorlar. Bunlar disinda internet ile alakali bir sey yok.

1 Beğeni

Routerden ipv6 dns bölümüne alttaki adresleri girip deneme yapabilirsiniz.

2606:4700:4700::1111
2606:4700:4700::1001

Bağlı bulunduğunuz bağdaştırıcı ayarlarınıza da bakabilirsiniz. Tcp İpv6 kısmında Dns otomatik olmalı

turknetin ipv6 dhcpv6 sunucuları sadece prefix veriyor. address dağıtmıyor.

bunun için routera manual ipv6 address girmelisiniz. PREFİX::1/64 şeklinde.

bazı modemler bunu otomatik yapıyor…

3 Beğeni

Modemim IPv6’yi yazilimsal olarak kabul ediyor ama bozuk calisiyor. IPv6 kurulumlarindan sonra Wi-Fi’a bagli cihazlar internete erisemiyorlar, IPv4 only modunda calismalarina ragmen. IPv6’yi modem tarafindan kurulumsuz halde biraktigimda internete erisebiliyorlar. Yeni bir modem alana kadar IPv6 kullanamayacagim heralde ve sorun tamamiyle modemin yazilimindan kaynakliymis. Turk Telekom modemu oldugu icin ne Turk Telekom ne de ureticiler destek vermiyor…

1 Beğeni

Modeminizin marka/model bilgisini @A.OZGUR sorduğunda belirtmiş olsaydınız, belki bu 4 günlük maratona ve mesai kaybınıza gerek kalmayacaktı :slight_smile:

Aynı cihaza ve probleme sahip kullanıcılara ışık tutması adına, marka/model bilgisini de akışa eklemenizin faydalı olacağını düşünüyorum. Belki ileride bir firmware update vs gibi durumlarda konu yeniden hortlatılır, yukarıda emek harcanıp yazılmış olan destekler de hedef bulur.