Bazı Sitelere ve İçeriklere Erişememe

Öncelikle herkese merhabalar

Yaşadığım sorunu açıkçası hangi kategoride açacağımı hatta nasıl açıklayabileceğimi bile pek bilmiyorum, teknik bilgim yetersiz, baştan kusura bakmayın:)

Sorunum iki şekilde baş gösteriyor ama sanırım aynı sebepten kaynaklanıyor:
Sorunumun ilk parçası genel olarak sosyal medya sitelerinde (Reddit, Instagram, Twitter kullanıyorum, muhtemelen diğerlerinde de olur) özellikle video ve fotoğraflara erişmem çok uzun zaman alıyor, yüklenmesinde herhangi bir sorun yok görüntülendiği zaman kalitesiyle takılmadan izliyorum ama o video ya da fotoğrafın olduğunu dahi görmem/yüklenmeye başlaması (yani bildiğimiz boş ekran) birkaç dakikayı alıyor, hatta birkaç kere zaman aşımına uğrağından görüntülenmedi ya da ben bıktım beklemekten geçtim.
İkinci parçası ise bazı sitelerin ya da site kısımlarının, bayağı bildiğimiz resmi siteler de dahil olmak üzere sanki yasaklı sitelermiş gibi erişilememesi. Zamanlama olarak değil ama hangi sitelerin olacağı rastgele gibi, mesela çevre bakanlığının eğitim portalına e-devlet ile giriş yapamıyorum sitenin o kısmına erişim sağlamadığı için ya da ipv6-test.com sitesine bildiğimiz giremiyorum.

Şimdi bu sorunlarım eğer sadece bilgisayar ya da telefonda olsaydı internetten olduğunu düşünmezdim, belki yanlış reklam engelleyici ayarı ya da virüs vs derdim ancak aynı internete bağlı her cihazda bu sorunu yaşıyorum (telefondan mobil olarak bağlandığımda da sosyal medyada sorun olmuyor). Ve bu iki sorunun bağlı olduğunu düşünmemin sebebi bildiğimiz Opera tarayıcısının VPN’i ile bu sorunları bir derece by-pass edebiliyorum, e-devlet ile giriş yapabiliyorum mesela ya da forumu açabildim ancak konuyu açabilmek için VPN açmam gerekti.
Bu sorunu çözmek için TurkNet yetkilileri ile iletişime geçtiğinde sağolsunlar ilgilendiler ellerinden geldiğince ama ben de teknik bilgisizliğimden onlara çok yardımcı olamadım, en sonunda tanımlanan IPv6 mı acaba sorun oldu deyip geri çektiler ama ondan kaynaklı değilmiş, şu an geri IPv6 aldım ve işin garibi VPN açıksa ipv6-test.com olumlu (IPv6 var) sonuç veriyor VPN açık değilse siteye erişemiyorum:) TurkNet yetkililerinin benden istediği birkaç ping isteği vardı cmd üzerinden yapıp onlara ss attım ama sanırım yardımcı olamadım (ya da dedikleri gibi test başarılı olmadı ama benden kaynaklı değildi)

Yardımcı olabileceğim, açıklamamı istediğiniz birşey olursa lütfen söyleyin. Şimdiden bütün yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ediyorum

Merhaba

Sitelere erişim konusunda Online işlemlerde Sol sekmelerin en altında Güvenli İnternet sekmesi var orda aile veya çocuk olarak seçiliyse yapabiliyor ondan kaynaklı değilse yetkililer kontrol etmesi gerekiyor.

Güvenli internet profili seçili değil, hiçbir zaman da seçmedim (şimdi kontrol ettim gene güvenli internette değilim). Ki yazan açıklamaya göre resmi sitelere girebilirim o ayar açık olsa bile, yazdığım gibi e-devlete bağlanmakta ya da çevre bakanlığının eğitim portalına girmekte de sorun yaşıyorum.

1 Beğeni

Modem arayüzünden DNS adresinizi 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapıp denediniz mi? Modemin güvenlik duvarını kapatıp denediniz mi?

1 Beğeni

Resimde gösterdiğim yerlerde (belki başka yerlerde de) DNS ayarları var, hangisini kastediyorsunuz? (eklemeyi unutmuşum modemim Zyxel VMG3312-B10B)

Yeni Bit Eşlem Resmi

Ve resimde güvenlik yazan yerden güvenlik duvarını kapatıp denediğimde yine e-devletten giriş yapamadım, http://ipv6-test.com/ sitesine giriş yapabildim ancak IPv6 görmedi, forum ise önceden sadece önbellekte ne varsa onu gösteriyordu konu açamıyordum ya da başka bağlantı yapamıyordum ancak şimdilik düzelmiş gibi duruyor güvenlik duvarını açsam da. Yani güvenlik duvarını kapatmam sorunumu çözdü pek diyemem üç testimde (forum hariç) genişbant içinde bulunan DNS adresleri değişebiliyor ise oradan yapmanız gerekiyor diye biliyorum

Merhaba @pelerinli, öncelikle bu durum ile karşılaşmış olduğunuzdan dolayı üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu konuyu bir inceleyelim.

Siz bize bu sorun ile ilgili bazı sayfalara erişemiyorum kategorili bir destek kaydı oluşturun. Arkadaşlarım hizmetinizi ve hat detaylarınızı kontrol ederek size yardımcı olsunlar.

İsterseniz bana özel mesaj üzerinden kaydınızın numarasını iletebilirsiniz.

1 Beğeni

@ModeratriX maalesef genişbant kısmındaki dns’e dokunamıyorum, statik ayarına bassam bile gri (modem 6.sürüm, ayarları değiştirebildiğim sürüm)

@EFG bu konunun da linkini vererek bir destek kaydı oluşturuyorum (size bunu yazabilmek için bile vpn açmak zorunda kaldım :smile:)

Ekleme: Maalesef arıza kaydı da bırakamadım çünkü şu beyaz şey ekrandan çıkıp da başka yere tıklamama engel oluyor, ne olduğunu da anlamadım kapatamadım da:

Ekleme 2: Telefondan arıza kaydı bırakabildim bu konunun linkini de atarak. Artık top TurkNet’te :slight_smile:

1 Beğeni

Bu problemi de ilettim. Ayrıca müsait olduğunda @EFG size buradan dönüş yapacaktır diye umuyorum.

2 Beğeni