Bazı dnslerde giriş hatası

arkadaşlar 5 yıla yakındır turknetteyim son zamanlarda bazı dns lere giremiyorum vpn ile girebiliyorum ama baska şehirdeki yine turknetli arkadaş vpn siz girebiliyor.kaç defa çağrı açtım bizde engelleme yok diyor sanırım kendi çözümümü buldum ama TurkNet nasıl uygulayacak eskiden modemi her kapatıp açtığımda farklı ip alıyordu ve sürekli 31 ile baslıyordu son zamanlarda kapatıp açsam bile aynı ip geliyor ve 100 ile baslıyor ben statik ip kullanmıyorum modem kapatıp açınca neden değişmiyor çözümü nedir tşk

Merhaba @aozaslan hangi DNS adresleri ve hangi sitelere veya sunuculara girişlerde sorun yaşıyorsunuz belirtirmisiniz. İyi günler dilerim.

Aynı IP gelmesinin sebebi, CGNAT IP’lerinin artık sabitlenmesinden ötürü. TurkNet’e bunu sordum. Aldığım cevap ektedir. :

CGNAT IP’ler artık sabit kalacaksa Paparayla görüşsünler kullandığın internet bağlantısından çok sayıda farklı papara hesabına giriş yapılmıştır hatası veriyor ip sabit kaldığından beri mobil veriyle girip sonra wifiye geçmek zorunda kalıyorum.

Sanırım düzeltilmiş bu.

1 Beğeni

Selamlar, IP kaynaklı problemler düzeltildi.