Başıma gelen sorunlar ve alabileceğim hız

Selam arkadaşlar.
Size bir takım sorunlardan bahsedeceğim.
Kocaeli Başiskele de müstakil evlerin bulunduğu bir siteye taşındım. İnternet bağlatmak için altyapısına baktım birde ne göreyim tt fiber var. Sitenin içinde dolan dolan fiber kutusunu göremedim. Ttye gittiğimde sitenizde fiber var başvurun gelip kuralım diyorlar başvuruyorum burda port yok diyip iptal diyorlar ? Vsvs. Muhtemelen bir fiber projesi tt tarafından başlatılmış ancak fiziksel birşey görünmüyor normal ankastre kutusu var. Neyse ki TurkNet başvurdum ve Sahada çalışan arkadaş sizin eve kablo yok dedi :frowning: (site ilk yapıldığında kablolama olmuş ama sorunlar nedeniyle yenileyip bizim evimiz boş olduğu için dokunamamışlar) neyse ki sitenin elektrik tesisatını yapan komşumuz olduğu için yarın o kablo işini halledeceğiz. Ancak benim şöyle bi sorunum var TurkNet sitesinde 100mbit fiber kullanabileceğim gözüküyor ben bu hızı alabilecekmiyim ? VDSL üzerinden 100/75 mbit hız alabilirmiyim ? Cevap veren herkese çok teşekkürler.

Kablo tarafını hallederseniz rahatlıkla fiberde 100mbps’e yakın değerleri görebilirsiniz. VDSL için hat değerlerini görmeden bir şey demek ne yazık ki yanlış ve zor.

Sitedeki diğer evlerdede böyle hız veriyor. Ancak fiber kutusu olmayıp fiber internet hizmeti vermesi bana garip geliyor.