Bakabilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar,hat değerlerimi yorumlar mısınız?

İç tesisatta sıkıntı var hocam. Kopma yaşıyor musunuz ? Santral mesafeniz yakın sanırım ondan kaynaklı sorun yok da zayıflama değerleriniz çok kötü.

Hocam valla akşam 19-24 arası aşırı kötüleşiyor internet onun dışında normal gibi

İç tesisatı kontrol ettirin zayıflama yüksek iç tesisatta sıkıntı çıkmazsa arıza kaydı açarsın tt tarafında gerekli kontroller yapılır

Kurulum için ekip geldi iç tesisatta sıkıntı yok dedi bana valla

1 Beğeni

Merhabalar, diğer arkadaşlarımızın dediği gibi iç tesiatınızda sorun var gibi duruyor… Siz hızlıca Online İşlem Merkezimiz üzerinden bize bir arıza kaydı bırakın. Arkadaşlarım tekrar hizmetinizi kontrol etsinler. İncelemelerini yaptıktan sonra sizi yönlendirir ve yardımcı olmaya çalışırız.

1 Beğeni

Hocam bana verilen cevap şu şekilde nasıl bir yol izlemeliyim?

Blok-alıntı Merhaba Mert Bey, Burda hat zayıflama değeri değil snrmargin yani db değerine bakılır. Bir ipi ne kadar çekiştirirseniz db değeri düşer ve kopar aynı mantık bir hatta ne kadar hız verirseniz o kadar db değeri düşer. Sağlıklı günler dilerim. .

Blok-alıntı

Teknik destek kısmında hat zayıflaması kaç olarak gözüküyor TurkNet Online İşlem Merkezi de

1 Beğeni

TurkNet Online İşlem Merkezi de hat zayıflaması gözükmüyor ki

OİM’den hiç destek kaydı açmadınız mı hocam? Destek kayıtlarının içinde Teknik Durum bilgileri yer alır. Bir kontrol edin. Ekran görüntüsü paylaşırsınız eğer kayıtlarınızda yer alıyorsa.

1 Beğeni


Buradaki hat zayıflaması modem arayüzündekinden daha iyi galiba neden böyle sizce?

Çünkü bu değerler saha dolabından ölçülüyor bildiğim kadarıyla. Sizin sıkıntı iç tesisatta olduğundan kayıp artıyor.

Talep hakkınız elbette var fakat bir kişinin talebini ne derece dikkate alırlar bilemiyorum. O saha dolabından hizmet alan tüm kullanıcılardan imza toplamanız, kaliteli hizmet alamadığınızı belirterek kesintiler yaşandığını ve buna istinaden sokaktaki bakır altyapının yenilenmesini talep ettiğiniz bir dilekçeyi türk telekom ilçe müdürlüğüne vermeniz gerekiyor.
Altyapı bütçe komisyonunda yıllık planlar olur ona göre çalışmalar gerçekleşir. O plana aciliyet olmadığı sürece, üstten emir gelmediği sürece ekleme yapmazlar. Ancak seneye belki ekleriz derler.

Modem yanlış ölçüyor olabilir ama Hat zayıflaması her türlü var ankastreden ölçüm yaptırıp bakmak lazım sorun iç tesisat kaynaklı ise kolay ama dış tesisat sorunu ise çözümü zor

1 Beğeni