‘‘Merhaba Arkadaşlar.
Son 2-3 aydır sık sık kopuyor. 2 kez kayıt bıraktım, ikisinde de otomatik aynı cevabı aldım. Telekom ekibine yönlendirip, bağlantınız iyi görünüyor diyerek kaydı kapatıyorlar. Ama sorun çözülmüyor. Son çare burayı buldum. Burada da çözüm bulamazsam mecburen aboneliğimi iptal edeceğim.
Günde yaklaşık 10 kez durduk yere kopuyor. Wifi bağlı görünüyor, modemde tüm ışıklar yanıyor, buna rağmen internete girilmiyor. (nadiren internet ışığı da gidiyor). Modeme reset atınca geliyor. 1-2 saat çalışıyor, sonra yine kopuyor.
Forumu inceledim, bir çok benzer şikayet var ama herkese farklı çözümler üretilmiş, yine de bir çok kişi çözememiş. Sizce ne yapmalıyım? Siz bu soruna net bir çözüm bulabildiniz mi’’
Bir arkadaşın böyle bir konusuna denk geldim sorunum aynı bu şekilde bu yüzden alıntı yapmak istedim.Hat değerlerimi paylaşıyorum.Modemim asus ac-750.
Öncelikle kablolarınızda sorun var mı kontrol ediniz sonrasında hâlâ kopmalar meydana gelirse güç adaptörünü değiştirip test ediniz. Hâlâ çözülmez ise etiket atarak yeni çözümler sunabilirim.
Geç cevap için üzgünüm ve sorunum hala devam etmekte kafayı yemek üzereyim farklı modemle denedim yine aynı şekilde.Türk telekom yetkilisi hızımı 50 mbpsye sabitlemem gerektiğni söyledi arayıp sabitlettirdim ama yine aynı ne yapacağım.
Çok garip şekilde söylediğiniz gibi 1.5 gündür herhangi bir kopma olmadı.Sorun tam olarak neyden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olabilir misiniz ? normalde her saat defalarca kez internet gidiyordu
Bazen bölgede ve bağlı olduğunuz santralde arıza & çalışma durumu söz konusu olabiliyor. Bu çalışmalar günlerce haftalarca sürebiliyor. Bu süre zarfında bağlantınız kararsız ve sorunlu olabilir. Çalışma ve arıza tamamlandığında da hizmetiniz normale döner.