Bağlantı hızı problemi

Merhaba,

Altyapımızla ilgili bir sorun olmamasına rağmen, aynı binada üst katımda telekom kullanan kişide hiç bir performans problemi olmamasına rağmen benim 90mbps gelen bağlantım gün boyunca 5-6 mbps bandında geliyor. O bile stabil değil sürekli gidip geliyor.

Destek kaydı oluşturduğumda telekom altyapı ekiplerine kayıt bırakıldığı söylendi fakat aynı altyapıyı kullanan komşumda hiç bir problem yok. İç tesisatım da daha bir kaç ay önce yenilendi onda da problem olma ihtimali yok.

Müşteri No: 1243146

Komşunuzun ve sizin modem arayüzünden hat değerlerinizi ve mümkünse paket bilgilerini paylaşabilir misiniz?

şu an bağlantım hiç yok, değer vs alamıyorum. komşumdan da bunu isteyecek bir samimiyetim yok ne yazık ki.

modeme hat geliyor fakat internet bağlantısı sağlayamıyor.

Modemin arkasında ki dsl kablosunu kontrol eder misiniz? DSL soketini çıkarıp yeniden takın. Eğer prizden alıyor iseniz aynı işlemi o tarafa da uygulayın. Arada bir ek varsa onu kontrol edin.

hat zayıfalaman baya yüksek ek var herhalde kablonda ondan snr düşük kalmıştır

Denedim hepsini de değişmiyor hiç. Aslında hiç ekte yok direkt telefon kutusundan yekpare bir şekilde modeme kadar geliyor kablo. Bu sabaha kadar hiç bir sıkıntı yoktu zayıflama da mevcut değildi. Bu sabah ne olduysa birden bu hale geldi.

Telefon kutusu dediğiniz nedir?

ankastre kutusudur herhalde

saha dolabından evin önüne kadar kablo gelip orada farklı ufak bir kutuya geliyor ordan dairelere dağılıyor

O kutu su almış veya bir şekilde temassızlık yaratıyor olabilir kaydınız üzerinden ekiplere bilgi verilmiştir. Telefon kutusu dediğiniz dağıtım kutusu TT sorumluluğu altındadır. TT ekipleri kontrol edecektir.