Babamın Türk Telekom'a geçme olayı bizi suya düşürdü

Merhaba. Babam 27 Gündür TurkNet YAPA’da port arızası yaşayıp, 27 gündür arızasının giderilememesinin üzerine TurkNet aboneliğini iptal ettirmişti. Şimdi ise Türk Telekom’a geçtik ancak aşırı CRC hataları var. Türk Telekom’un kendi abonelerine daha iyi port verdiği yalandır bence. Çünkü TurkNet VAE kullandığım zamanlardaki Türk Telekom’dan hiçbir farkı yok veya daha beter bile olabilir… Bu kadar CRC normal değil. Hızımı iyice düşürmek zorunda kalıyorum ki bu bana yetmiyor. TurkNet YAPA’da iken 16700 Kbps’yi tüm gün kullanmama rağmen ben bu kadar çok CRC almıyordum ve stabil kullanabiliyordum… Bu nasıl bir rezillik böyle? Ayrıca çıkan maksimum hız 14200 Kbps. TurkNet YAPA’da 16700 Kbps idi. Oysa tek yapması gereken TurkNet aboneliğini iptal ettirip, hemen sonra tekrar TurkNet’e abone olarak YAPA’ya geçmesiydi. Bu yöntemle sorunu düzelen bazı kullanıcılar gördüm. Ama babam beni dinlemedi.
https://streamable.com/ndsj89

1 Beğeni

Yapman gereken o asustan kurtulmak.

1 Beğeni

@BLackOwL’a katılıyorum. Asus’un yazılımsal olarak sorun çıkarabiliyor bazı kullanıcılar da fakat CRC üretimini donanımsal/fiziksel yön de arttığını düşünüyorum.

1 Beğeni

O CRC’nin modemle alakası yok. Eskiden Türk Telekom’un altyapısında iken bu kadar CRC olmuyordu. Sorun modemden değil. En güncel yazılımıda kursam, eskisinide kursam değişen birşey yok. Sorun modemden olsaydı, TurkNet YAPA’da da aynı sorun olurdu.

ASUS Modemden değil sorun… Yeni modem alırsam, SNR’yi düşürüp hız arttıramam. O zamanda dersiniz ki “CRC sorununuz düzeldi çünkü modemdenmiş”. Alakası yok, o modem SNR’yi düşürmediği için CRC almaz. Ben ise hızımı 15-16 Mbps’lerde tutup, CRC almamak veya az CRC alarak hattımın stabil kalmasını sağlamak istiyorum ama Türk Telekom’un altyapısı ile bu mümkün değil. YAPA’da böyle bir sorun yoktu.

ZYXEL 8623 modemde 3 günde 100 200 tane oluşan crc,asus modemi takınca saniyeler içinde binlere ulaşıyor o modemden kurtulmanı tavsiye ediyorum veya snr yi kademeli olarak yükseltip hızını düşürebilirsin.

Onun sebebi kararlılık ayarı ile alakalı olabilir mi? ASUS modem, hızınızı arttırmak için SNR’yi düşürür. O ayarı kapatmadığınız sürece, adil bir kıyaslama olmaz. Ki kapatılırsa, bu sefer hız düşer ki benim istemeyeceğim birşey.

Bana söylüyorsanız iki modemde 8.0 snr değerinde iken biri milyonlara ulaşıyor biri 200 lere

Sebebi acaba modemdeki DSL modülünden mi kaynaklıdır? ASUS modemlerde Broadcom DSL modülü yok benim bildiğim kadarıyla. DSLAM ile tam uyum sağlamadığı için öyle oluyor sanırım? Yada Türk Telekom muhtemelen kendi DSLAM cihazlarının yazılımını değiştirdi ve bunun sonucu ASUS modemlerle uyumsuz hale geldi? Bu olabilir mi?

Bu arada yeni modem alırsam anca Keenetic Extra DSL alırım. Kararlılık ayarı özelliği var onda. Ancak Broadcom çiplere mi sahip, onu bilmiyorum.

2018 de çıkan tplink g2u telekom modeminde ise sıfır crc alıyorum yazılım sorunu bence bunlar tamamen.

Bana soracak olursanız bu durum tamamen Türk Telekom’un DSLAM’daki yazılımı değiştirmesinden kaynaklı.

Snr değeriniz 8 in altında ise crc hataları normal. Snr değerinizi 8 yapıp denermisiniz?

@mixerboy Ben de o anlama getirmeye çalıştım herhalde tam anlaşılmamış. Santral/saha dolabı kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Ben eskiden 1 dB SNR sabitleyip, CRC almadan kullanabiliyordum eskiden. 8 dB altında sorun olması başka bir sebepten.

Sorun modem değil sorun Erdem in hattının kötü olması. Saha dolabı gelene kadar hızı düşürüp kullanmaya devam.

Bana soracak olursanız hattımdaki portu değiştirdiler. Diğerine göre daha yavaş, önceliği daha kötü port verdiler diye düşünüyorum. Sebebi ise, EBA’da online ders için çırpınan kitlenin sürekli kopma ve yavaşlık yaşama şikayeti olabilir.

Bu arada şu an gece saat 03:52 ve 1 dB SNR sabitledim, Download hızım 13700 Kbps (Ki çok kötü çünkü YAPA’da bu saatlerde 17200 Kbps falan buluşabiliyordu… TTNET Ne kadar berbat bir firma belli oluyor) modemle buluşuyor ve 5 dakikada 20.000 CRC hatası aldım ve hat stabil değil. Gece kimse internete yüklenmiyor, kullanmıyor. Bu CRC’lerin çözümü için ne yapabiliriz? Hızı düşürmek istemiyorum. Olay sadece Path modundan değil bence. Bence babamı bir şekilde TurkNet’e tekrardan geçmesi için ikna edin. Numarasını Enes Furkan Gül abimize vermiştim. Türk Telekom’a 2 yıl tahhüdümüz var ama cayma bedelini TurkNet karşılar zaten. YAPA’ya geçelim, yeni port verirler bence. Çekilir dert değil bu CRC’ler. TurkNet VAE kullandığım zamanlar, Türk Telekom’un ADSL altyapısı şu ankinden çok daha sağlıklıydı. Resmen şaka gibi…

120 TL ye kadar olan kısmını faturaya indirim yapabilir TurkNet

O zamanlarda pandemi yoktu. Yine aynı Telekom cihazları ve kabloları ile hizmet alıyordunuz ara da ki fark abone sayısının artması.
Yapmanız gereken şey her türlü kapıdan Telekom a yeni saha dolabı getirmesi için baskı yapmak. Başka bir çözümü Yok

12.03.202104:00:00

Aydın

KUŞADASI

N1-09-DIDIM-2-31-TT-POP

TT Kaynakli Planli Calisma

09didim_yapasw01

Merhaba, 12.03.2021 günü saat 02:00 - 06:00 arasında çalışma yapılacaktır.Çalışma süresinde 4 saatlik kesinti beklenmektedir.Anlayışınız için teşekkür ederiz İyi Çalışmalar

Bakalım ne olacak

2 Beğeni