Aynı adreste ikinci internet

Merhabalar, bizim evimizde Türkcell süperonline bulunmakta fakat ben internet performansından memnun değilim. Evdekiler televizyon hizmeti de verdikleri için değişmek istemiyorlar. Ben de eve ikinci bir internet bağlatmak istiyorum, ilk olarak bu mümkün mü? İkincisi altyapı sorguladığım zaman görseldeki gibi çıkıyor ve bildiğim kadarıyla aşağıdaki kutuda port var ama daireye kablo çekilmesi gerekiyor galiba bunu ekipler mi yapıyor yoksa benim mi yapmam lazım? Teşekkürler. (Sorumu umarım doğru kategoride açmışımdır.)

Altyapı Türk Telekom olduğu için aynı adrese ikinci interneti alamazsınız, başka boş portlar olsa bile zor o iş. Binanızda Kablonet DOCSİS gibi alternatif bir altyapı var mı kontrol edin, o zaman ikinci interneti farklı altyapı olduğu için alabilirsiniz.

Yanlışınız var. Daha öncesinde evimde Turkcell Superonline DSL varken, TurkNet DSL almıştım 2. bir hat olarak. Eğer kural yasa değişmediyse alabiliyosunuz. Boş port varsa telekom gelip kurulum yapıyor. Birinin işletmecisi örneğin Superonline iken, diğerinin işletmecisi TurkNet oluyor.

1 Beğeni

boş port varsa bina kutusunda, ikinci aboneliği açtırabilirsin. hem vdsl’de hem fiber’de daha önce farklı firmalar üzerinden ikinci aboneliği açtırdım.

bina içi kablo işi sana kalıyor. eğer daireye çektikleri kabloda fazladan bakır teli varsa onları kullanabilirsin.

mesela buradaki örnekte her daire için her gri kablodaki 2 çift kabloyu reglete bağlamışlar. mavi çift ve turuncu çift. ayrıca 4çiftli cat5 kablo kullanmışlarsa bile 2çift kablo gri kaplamanın içinde mevcut. kısaca tekrar kablo çekmene gerek yok büyük ihtimalle.

1 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkürler. Peki Docsis’i nasıl kontrol edebilirim?

Buradan bakın Kablo Altyapı gözükmesi lazım.