Ax10 kullanan var mı

Gigafiber için almayı planlıyorum. Kullanan var mı? Elimde şuan sadece t50b var. T50b ile kapsama alanı karşılaştırmasında fark var mı aralarında? Bir de ax10da vdsl özelliği var mı bunu merak ediyorum.

Wifi teknolojisi arttıkça hızı yükselir çekim gücü düşer(çok antenli olanlar iyi olabilir gerçi). En güzelleri sökülebilir antenli olanları ama daha iyisi bulmakta deveye hendek atlatmak gibi olabilir. Tplink ax10 routerdir dsl özelliği yoktur. Piyasada dsl özellikli wifi 6 modem 10 tane var mıdır bilmiyorum.

Dsl özellil olmasa da gigafiberde modeme ihtiyaç duy.adan gponu routere bağlayarak kullanabiliyoruz değil mi? Modemden farkını hisseder miyim ax10un?

Eve kadar fiber yani FTTH bağlantılarda modem kullanılmaz. Eve çekilen fiber kıldan gelen sinyal, ONT adı verilen cihaz ile dataya dönüştürülür. ONT cihazı İnternet Servis Sağlayıcı tarafından sağlanıyor. Router da veriliyor ama kendi router’ınızı kullanmak istediğinizde, abonelik süresi boyunca kutusuyla birlikte rafa kaldırmanız gerekiyor. Bağlantı altyapısına dönersek, ONT’den çıkan data kablosunu router’a taktığınızda internet sinyali almaya başlarsınız. Tek yapmanız gereken ISS tarafından verilen kullanıcı adı/şifre ve VLAN ID bilginizi girmek. VLAN ID bilgisini ise yine ISS tarafından verilen router arayüzünden temin edebilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba, AX10 kullanıyorum ama fiber alt yapı ve router olarak kablolu kullanılıyor wifisi uzun menzilde çok iyidir.

Gigafiber olmadığı için hiç test edemedim ama arkadaş test etti en pahalı en iyi işlemciye sahip ax6000 bile stabil değildir. Ona göre karar veriniz.

2 Beğeni