Atanabilir hız sınırım düşüyor Defansa gelin daha da düşmesin

Şu an
image

TT deyken
image

TurkNet 'e ilk geçtiğimde 104 mbit atanabilir olmuştu.Durmadan atanabilir hız düşüyor bu normal mi daha da düşmeden önce bilgi almak istedim.

Müşteri hizmetleri sıkıntı yok diyor.Snr yi düşürüp yine o hızı alabilirm kopma yok ama hız neden durduk yere düşer.

Defansa gelin daha da düşmesin.

1 Beğeni

Bunu bende yaşadım yaşıyorum 94 ile başladım bir ara 74 lerdeydi geçen ay şimdi 84 geçmiş inan bunu merak ediyorum bende her ay farklı bir hızla karşılaşıyorum çok ilginç…

1 Beğeni

Ben komşular ya da saha dolabından hizmet alan müşterilerin hızına göre dalgalanma oluyor diye tahmin ediyorum.

Bende öyle düşünüyorum dolapta olan kullanıcı sayısı bunu etkiliyor zannedersin ping vs veya upload aynı ama yükleme hızı böyle bir değişiklik oluyor buda türk telekomun işi bence

Yok bu durum başka. Hız profilinizi değişmiş. TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden destek kaydı açın tekrar nms hız profilimin tanımlanmasını talep ediyorum şeklinde belirtin düzelir.

1 Beğeni

Teşekkür ederim bu şekilde yazıp ; durumu , sonuca göre editlerim.

1 Beğeni

nms açılımı nedir acaba birde bende 100 tanımlı fakat ay ay 94 - 84 - 74 gibi değişkenlik gösteriyor şuan 85 mesala

Modeme ulaşan maksimum hız da değişiyor ise ilk olarak zayıflama değerinin değişip değişmediğine bakmak gerekir. Eğer o da değişiyor ise hattın bir tarafında kayıp oluşuyordur. Bu iç tesisat ile ilgili de olabilir ankastre dolap arası da olabilir. Ama modeme tanımlı hız profiller arasında değişiklik gösteriyor ise sistemsel hata kaynaklı olabilir.

6 Beğeni

@basmane, isterseniz süreci arka planda da takip edelim. Bize konu hakkında destek kaydı açın. Arkadaşlarım hizmetinizi incelesinler. Size konu hakkında yardımcı olsunlar.

2 Beğeni

Süreç ile ilgili geri dönüş sağlandı ‘‘Herhangi bir problem olmadığı , hattınızın maximum alabileceği değer budur.’’ cevabını aldım.50981078 numaralı destek kaydım çözüldü onayımı bekliyor.

1 Beğeni

Arkadaşlarımın dediğini dikkate alarak hareket edin. Eğer tekrar sorun devam eder ve sizi sıkıntıya sokarsa bir kayıt daha oluşturun. Bir kere daha inceleyelim.

2 Beğeni

Tekrar konu açmak istemedim.

image

Alabileceğim hız sınırım

image

olarak gözüküyor .

SNR 1 de olsa kopma yok.CRC hata fazlalığı kopma yaratır mı ?
SNR 5 te hız 80 civarı , CRC hatalar az
SNR 8 yaparsam hız 70 küsür mbite düşüyor.CRC hataları çok azalıyor.

Hangi hızda sabitleyim? Bilemedim.

En az crc en sağlıklı hat demektir. Kararı ona göre verin.

1 Beğeni