Asus AC750 modem hız ve kopma sorunu

Ve hat değerlerini paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Akşam onu 13 olarak deneyeceğim diğer ayarları değiştirmeme gerek var mıdır. Türknetin verdiği hız 88 ama hızımı yükseltmek istiyorum hızımı tam olarak alamıyorum.

Hat değerlerimi akşam eve geçince paylaşacağım çekmemimişim . Ama scr 1458 lere cıkıyordu en son baktıgımda

Bir çok ayar hızınıza etki edebilir. Yüksek hız için hattınızın yeterli düzeyde sağlıklı olması gerekir. Düşük snr ile CRC oluşturabilir. Akşam hat değerlerinizi atarsınız @tsunami arkadaşımız da yardımcı olur ayarlar konusunda.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim akşam detayları paylaşacağım. İnşallah istediğim değerlere ulaşabilirim.
Kararlılık ayarlarını dediğiniz gibi 13 yapıp göndereceğim.

2 Beğeni

Merhaba bu konuyada göz atabilirsiniz.

2 Beğeni

Arkadaşlar merhaba Arkadaşın dediği gibi kararlılık ayarını 13 e çektim bu değerler geliyor.


Akşam kopma yaşıyorsanız ayrıca SRA’yı da açın. DLA kapalı kalsın, SRA (Sorunsuz oran) açık kalsın.

1 Beğeni

normalde hiç bu ayarları kurcalamadan önce 42 hız alıyordum ama 88 modeme geldiğini söylüyor TurkNet şimdi dediğin ayarı açtım SRA aynı şekilde tekrardan uyguladım. 4 dakka bekliyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Stable olanlardan birini de High Performans yapıyorduk sanırım. Ama CRC yapmaya devam ederse modeme 959 numaraları firmware i yükleyip deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar dediklerinizi yaptım fakat hızım


Ethernet takılı bu hız geliyor

WİFİ 5g bağlantıda bu hız

Gerçekten çok enteresan ya ben iyice bozdum ayarları.

En son bu değerleri aldım kablo ile testte 10 kbps hızı alıyorum wifi ile 29 civarı


High performance yaparsa zaten hızı artar ama kopma yaşayabilir. Asus biraz çetrefilli şahsen ben kullanmak için baya bir takla atmıştım.

@selciselci önce VDSL kısmındaki Rx AGC ve ESNP Stable ve 13 dB de kontrol edin, hat bir süre kopmaz ise High Performance ye alın. Kopma olmazsa SNR değerini aşağı çekersiniz yavaş yavaş hızınız artmaya başlar.

Bitswap neden kapalı? Bitswap kapatmayın zaten yukarıdaki konuda da kapatmayın diyorlar.

image

Örneğin benim tek değiştirdiğim ayarlar şunlardı, stabil olmayan 20 yıllık altyapıda 45 gün uptime almıştım ama modem şuan VDSL olan yerde değil o yüzden test edip size hat verilerini gönderemiyorum, elimde eskiler var.

1 Beğeni

Hocam çok teşekkürler şuan 1 saat 48 dakkadır kopma yok ama scr yükseliyor sanırım o yükseldimi şişme ve kopma ondan olduğunu düşünüyorum .
Sizin dediğiniz ayarları yapsam mı sizce ?


Asus şu modemde yazılım işini yapamıyor. Bende de aynı modem var hangi firmware yüklediysem, saniyede 10 bin crc hatası alıyordum. Keenetic aldım sorunlarım düzeldi.

CRC hataları bende de çok vardı ama ben iplemiyordum şahsen hat düzgündü yani.
@selciselci kopma süresi normalde ne kadarsa o kadar aynı ayarlala bekleyin. Malum bu sayfada her değişikliğinizde bağlantı sıfırlanıyor. O süre sonunda kopmazsa ayarlarda oynama yapabilirsiniz. VDSL kısmında oynayın, ADSL kısmında oynadıklarınızın bir etkisi olmaz.

Ayrıca VDSL kısmında bitswap ayarını devreye alın. SNR değeri yükseliyor mu bir bakın.
image

Kararlılık ayarına uzun vadede bakacaksınız, kopma sorununuz çözülürse oynarsınız onunla.
Bende profil 17a olması lazım ama ne hikmetse ekran görüntümde 30a kalmış :face_with_raised_eyebrow:

1 Beğeni

SNR yükselterek kopma sorunun aşmayı/daraltmayı önermişler bence yanlış değil. Amaç problemi çözmek zaten kesinti geçti gibi bir ibare yazarsalar şayet ben direkt SNR düzeltmeyi kapatıp bir denesin derim. Bende kapalı örneğin, 7 dB ile düzgün çalışıyordu. Kendi tecrübem ile doğru değeri bulmak 3 günümü almıştı. Asus modemlerde oluyor bazen böyle şeyler, DLA açmamak lazım.

Edit: 2-3 konuyu gezerken fark ettim şuan bazı arkadaşlarda abonelik açımında açık gelen Güvenli internet profili ile ilginç kopmalar veya kesintiler oluyor demişler isterseniz sizde bir kontrol edin.

1 Beğeni

Arkadaşlar iyi akşamlar, @fatihemre22 Arkadaşın vermiş olduğu ve sizin eklediğiniz ayar sayesinde hızımı 81.61 MBps ye kadar çıkarttım. Hattı test etmeye başladım 2 saatten fazla sürede kopma olmadı Valorant oyunu oynadım 15 dk daha sonra çıktım ve hat koptu.

Tekrardan bağlandığında hattımın hızı yarı yarıya düşmüş bir yekilde 46 Mbps ye düştü hiç bir ayar değiştirmedim. Ben işin içinden çıkamıyorum gerçekten. sizlere görsellerini paylaşıyorum.





Ve 2 saat sonra hat kopuyor değerlerim bu şekilde hiç bir değişiklik yapmadım.




Hocam sürekli kopmadan dolayı daha stabil bir şekilde kullanmanız için düşürülmüş olabilir. Ama habersiz yapacaklarını sanmıyorum. İlla bilgi verirler. Hali hazırda açık destek kaydınız varsa durumu belirtin.

@selciselci Sizin problem modem veya kablo alakalı değil bence TT oynuyor bu veriler ile.

Öncelikle özelden yazıştık o yüzden bazı şeyleri buraya da yazayım problemi anlatmak için.

1 ve 2 de herhangi bir ayar değiştirmediğimiz halde Max Rate değişimi ilginç. Fotoğraflar arasında 17 saat var. Online işlemlerde zaten en yüksek paketteler.
bir
iki

Daha sonra 2. fotoğrafa istinaden, SNR verisi güzel 25 dB görünüyor diye kararlılık ayarını kapatmayı teklif ettim ve hız 88 mbit e kadar yükseldi. Bkz: 3. ekran görüntüsü.
üç

3 saat sonra hat kopmuş ve değerlerimiz tekrar 1. fotoğrafa benzer bir duruma geldi.
dört

Veriler @selciselci e ait ben sadece üstlerine yazıları ekledim ve özelden konuştuğumuz şeyleri ekledim. Fotoğraf üstünde yazan değişiklikler hariç bir şey yapılmamış. Port veya DSLAM’da problem var bence.

2 Beğeni