Ankastreden modeme kadar hat yenilemesi

Merhabalar. TurkNet’e yeni basvurdum ve daha kurulum ekipleri gelmedi. Bulundugum yere yeni tasindim ve sanirim daha once Turk Telekom altyapisi kullanilmamis daire icinde. Duvarlarin icinden gecen bir kablolama sistemi yok.

Eve gelen DSL kablosunu takip ettim, tomarla bir dolaba konulmus ve baya eski gorunuyor. Zemin katta oldugum icin kolayca takip ettim direkt binadaki internet kutusuna gidiyor. Bu durumda eski kablo yerine yenisini kullanmak istiyorum.

Kurulum ekipleri bu kablolamayi yapiyor mu, yoksa illa elektrikci mi cagirmam gerekiyor? Simdiden tesekkurler. :slight_smile:

Merhaba, yeni kablo kullanmak istiyorsanız Elektrikçi ile yapın ve kabloyu da Nexans, Erse, Reçber CAT6 türü bir kablo kullanın.

1 Beğeni

Merhaba, bölgede yeni olduğumdan tanıdığım/güvenebileceğim bir elektrikçi maalesef yok. Bu hizmeti kurulum ekibi sağlamıyor mu acaba?

Kablo yenilemesini yaparlar, metresi 4-5lira olması lazım.

Peki onlarin kullandigi kablolar kaliteli olur mu acaba?

İç ya da dış mekan olarak Reçber kablolarını öneririm.

Genel olarak; Cat5 kullanıyorlar ve tavsiye etmem. Aynı fiyata Cat6 daha iyidir.

1 Beğeni

Cat 7 aldım gelince bi bakam neler değişecek :slight_smile:

Bugun kurulumum yapildi. Hat durumu su sekilde:
xdsl
Altyapim 103Mbps gorunuyor. Ancak sorgulamada 70Mbps cikiyor. Ariza kaydi birakip paketimi 100 Mbps’e cekmek istedim, Turk Telekom’un hizi bu seviyede kilitledigi soylendi. Boyle bir sey nasil oluyor bilmiyorum.

Acaba gercekten Turk Telekom santralden ankastreye gelen hizi sinirliyor mu? SNR degerim ortalama gibi ve hat zayiflamam fazla. Zayiflamayi giderince daha da yukselir mi bilmiyorum. Eger kilit varsa kablo degistirmeye gerek yok sanirim, yine ayni kalacak yani.

Modemin desteklediği hız o kadar olabilir. Zyxel VMG3312-B10B sanırsam modem.

Evet modem bu. Ancak dediginiz gibi olsaydi teknik destek de boyle soylerdi diye tahmin ediyorum. Benim paketim 75Mbps tanimli. Bu degerleri gorunce neden olmasin diyerek artirmak istedim ancak altyapi sorgulamada cikmadigi icin destek kaydi biraktim.

Bana yapilan donuste Turk Telekom’un santralden bir kilitleme yontemine gittigini, kendilerinin paketi artirmayi denedigini ancak paketin otomatik olarak tekrar 75Mbps’e dustugunu soylediler. Ben de tesisat ve zayiflama ile ilgili dusunmustum ama kilit biraz ilginc geldi. Olayi tam bilmedigim icin ustelemedim. Bilen biri yardimci olur umarim.

Zaten kilidiniz varda. Max rate 103.788’den daha fazla olması gerek.

Türktelekom santralden hız sabitlemeyi kaldıracak olay bu ama modem sanırsam o kapasitede hızı destekliyor yani 100 mbps sınırda modem için diye düşünüyorum. Bu modemde daha fazla max rate olan varsa o cevap yazarsa daha net cevap olur.

100Mbps’de kilit oldugunu nereden anladiniz? Ayrica TT’nin kilidi kaldirmasini nasil saglayabilirim acaba? :slight_smile:

TurkNet oimdeki network ekibiniz Bulunduğunuz bölgedeki Türktelekom müdürlüğüyle görüşüp hız sınırını(DSLIM Kilidinin) santralden kaldırılması gerektiğini iletmesi gerek. Modem desteklediği hız 100 mbps sınır diye düşünüyorum o yüzden öyle max rate gözüküyor. Wifi 2.4 GHz ile 50-80 arasında hız alabilirsiniz.
Keyifli kullanımlar,

CAT7 diye biraz daha fazla para verirsiniz. Kalitesini geçtim, vadettiği değerleri hiç bir zaman evde ihtiyacınız olmayacaktır.