Ankastreden eve çekilecek kablo türü

Merhaba arkadaşlar.
Türk Telekom kutusu (ankastre) apartmanımızın -1. katında bulunuyor. Fotoğrafta eklediğim turuncu kablo dışarıdan bu kutuya bağlanıyor. Bu kablodan da 20 metrelik bir tane kutunun altına bırakmışlar. Bu kutudan daireme kabloyu kendimizin çekmesi gerektiği söylendi. Ankastre kutusundan daireme kadar kablo çektireceğim. Bağlantıları kurulum ekibi yapacak.

Elektrikçiye hangi kabloyu çektirmeliyim? Bu ekte buraya bırakılan kablo daireme gitmesi gereken kablo değil herhalde değil mi? Ayrı/daha ince bir kablo mu satın almalıyım bunun için?

İnce tür bir fiber kablo mu alıp elektrikçiye onu mu çektirmeliyim?

Şu kutu için CAT6 kablo satın aldım. İnşallah yanılmamışımdır.


bu kutudan eve fiber gelecek cat 6 değil. Normal sartlarda bu kabloyuda telekom çeker.

2 Beğeni

Peki, yukarıdaki turuncu kalın kabloyu mu eve getireceğim? Bu bahsettiğiniz Fiber türden kabloyu nereden temin edebilirim?

Kabloyu telekom çekecekti normalde apartman koridorunu delerek. İstemedi yönetici. Bu sebeple kablo boşluğundan elektrikçiyle kendimiz getireceğiz.

Daha ince bir kablo gelecek .fiber konusunda tecrubeli bilgi sahibi bir elektrikci bulun o isinizi halleder . Her elektrikcinin yapacagi is degil esasinda kabloya hasar vermeden cekmek sonlandirmak. Yoneticiniz takdir edilecek birisi imis :slight_smile:

2 Beğeni

Turk Telekom kendisi çekiyor normalde. Yöneticinizi değiştirmenizi öneririm bir sürü uğraş ve para kaybına sebep olacak size. Sevmiyorum öyle insanları

1 Beğeni

Aynen eğitim verilebilir elektrikçi ye çünkü bu konuda bilgisiz çok elektrikçi var internet ne olduğunu bilmeyen çok var

daireye kadar fiber kablonun gelmesi lazım tek kıl olanlardan ama kutu koyulmuş fiber sonlandırma yapılmış hala daire fiberi çekilmemiş bu nasıl iş normalde önceden daireye kablo çeker apartman girişinde toplar bırakırlardı o kablolar öyle aylarca kutu beklerdi sizinki biraz sıradışı olmuş. cat 6 kabloya ihtiyacınız yok sadece modemden kablolu bağlamak istediğiniz bir cihaz veya bilgisayar varsa ona bağlayabilirsiniz. bu sistem fiber to the home’dur yani apartman girişindeki kutudan daireye kadar cam kablo çıkar bakır değil

Sanırım daireye bu bahsettiğim, apartman koridorunu delme yasağından dolayı getirilmemiş kablolar. :slightly_smiling_face: Ya o şekilde olacak ya da Telekom kablo bırakırsa kendim çektireceğim. Teşekkür ederim herkese.

Merhaba @Lynax, siz tüm işlemleri için TT tarafını bekleyin. Hattınızı onlar evinize kadar çeksin. Fiber hat çok hassas olduğu için bence bırakın tüm sorumluluk TT tarafında olsun.

1 Beğeni