Ankastre'de düşen hız

Hayırlı sabahlar. Derslerden biraz vakit buldum ve bu sabah detaylı bir şekilde binamızın ankastresini inceledim. Bizim eve gelen kablo ile ankastre arasında 2 tane ek var. Direkt eve gelen kablo belki port’a yetişmeyebilir ama akıllı TT ekibi en uzak porta çakmış. (Boş port çok var) Kablolarla biraz oynayınca hızım 57’ye düşüyor veya 63’e yükseliyor. Ve
63’e yükseldiğinde SNR değerim 1.5 puan daha yükseliyor. Hangii kablo hangi port benim biliyorum. Bunu en fazla 1 ek yaparak, elimde alet olmadan o porta çakabilir miyim?

Yak konnektör (boncuk klemens ile) dairenize giden hattı direkt olarak bağlayın. Ankastre regletini devre dışı bırakın yani.

Hocam onu 1 daire yapmış ama o türktelekom abonesi. Ekipler gelip yaptı. Ben oradan benim kabloyu bulamam. Buldan bile diğer dairelere zarar veririm. Kendimiz bir şekilde tespit edebilir miyiz o kabloyu?

Çeşitli tespit yöntemleri var sökmeden çıkarmadan. Reglette her numarayı bir kablo parçası ile kısa devre yaparsanız DSL ışığınız söner söndüğü zaman daireden size söylerler siz de onu ve karşılığını eklersiniz. Yapamam derseniz bir elektrikçiden destek alabilirsiniz.

2 Beğeni