Merhaba. Aynı dairede 3 farklı firmadan DSL hizmet alıyorum.
Sorunum ise şu; Tamamen modeme giren RJ11 den direkt olarak ankastreye bağlıyım. Fakat yine internetten herhangi bir şey indirmeye veya yüklemeye kalktığımda hat kullanıma düştüğünde kopmalar olmaya başlıyor.
(CAT6 reglete ve RJ11’e herhangi bir ek olmadan çakıldı. Yani modem direkt olarak arada herhangi bir ek olmadan bağlı.)
Online işlemlere bir kez yazdım gelen cevap yüzkarası olduğundan buraya konu açma gereği buldum. Turknettin OİM destekte çalışan bilinçsiz daha konuşmasını bilmeyen personelleri çok can sıkıyor.
Bu soruna bir çözüm yok. Altyapı kalitesi ile alakalı. Ben bu durum için 3 ay uğraştım. TT aradım geldi yapacak bir şey yok dedi, elektrikçi çağırdım TT açması lazım benim yetkim yok dedi. Ben de kollarımı sıvadım modeme gelen tüm kabloları kendim cat6 ile değiştirdim, her şeyini kendim yaptım, değerlerim iyileşti ama ankastre dolabına gelen altyapının kalitesi ile alakalı tamamen. Bunun için altyapı iyileştirmesi gerekiyor ama fiber dönüşüm muhabbetine iyileştirme yapmazlar. Fiber beklemek dışında bir çareniz yok.
Şimdi arayan TurkNet ekibi altyapınız maksimum 50Mbps destekliyor 50Mbps sabitleyelim kopmalarınız bu sebepten diyor. Fakat anlamadığınız bir konu var 50 Mbps sabitleyerekte denediğimizde yük bindiğinde yine kopma yaşıyorum bu seferde 35Mbps’e mi düşeceğiz?
Saçmalığın daniskası. Sürekli aynı şey oluyor. Gelip ölçümleyen yok birşey yapan yok. 3 aboneliğimde de aynı sorunu yaşıyorum. Altyapı kaynaklı olduğu aşikar. 50Mbps sabitlenmiş kullandığım SüperOnline’ da aynı şekilde yükte kopuyor. İtinayla her talebimde aynısı oluyor.
Ben baskılıyorum BTK üzerinden sizde marka üzerinden bir tık baskı yapsanız belki biraz çözüme ulaşırım. TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinde ki taleplere gerçekten çok ilgisiz cevaplar geliyor. Oradan ilerlemek mümkün değil zaten.
TurkNet ve diğer ortak altyapıyı kullanan şirketler maalesef sadece arıza durumlarında talep oluşturabiliyor. Destek kaydı açarak durumu iletin iç tesisat ve cihaz kontrollerinin tamamını yaptırdığınızı belirtin. Port değişimi talebinizi yenileyin. Bu esnada bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne giderek sorun ile ilgili bilgi almayı deneyebilirsiniz.