Ankastre kutusundan gelen kabloyu değiştirmek

Merhaba, ankastre kutusundan gelen kablom yaklaşık 4 senelik, bu kabloyu cat6 kablo ile değiştirmeyi düşünüyorum, sizce hız ve ping değişimi olur mu? Ve ayriyeten modemim de TD-9970W buda yaklaşık 4 senelik bir modem, her gün açık kaldı. Bu ikisini değiştirdiğim takdirde gözle görülür fark edilir mi?

Cat6 kablo. https://m.n11.com/yuksek-bakir-utp-23awg-058mm-dis-ortam-cat6-outdoor-kablo-metre-P310958455?gclsrc=aw.ds&gclid=EAIaIQobChMI6fLy7tCu9gIVB4bVCh3U4g6VEAAYASAAEgIz1_D_BwE

Bu modemi almayı düşünüyorum, veya tenda da olabilir

https://www.hepsiburada.com/keenetic-extra-dsl-ac1200-4x5dbi-cloud-vpn-wpa3-amplifier-usb-4xfe-vdsl2adsl2-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NL?magaza=OVY&url_src=and-product-detail

Teşekkür ederim

Hocam ben 50 yıllık binanın kablolarını kullanıyorum. Eğer yapabiliyorsan yanına modemi al. Cat6 'nın kısa bir kablosuyla orada test et. Değerler iyi ise o işe girersin.

Ankastre kutusundan eve geliyor kablo, tak çıkar şeklinde olsaydı keşke :frowning:

Tamam, ankastre kutusundaki portunuzu biliyorsanız oraya 2 sn de çakıp ucunda rj11’i çakın. orada test edin. Eve kablo cekmek çok kolay olmuyor.

Kare şeklinde bir kutu, kablolar birbirine bağlı, tak çıkar şeklinde değil ki, üzeride kapalı.nasil yapabilirim ki

bu işleri bilmiyorsanız hiç bulaşmayın derim. Diğer kullanıcıları da mağdur edebilirsiniz. Ama portunuzu biliyorsanız iş daha da kolaylaşır.

Evden gelen kablo direkt zaten kendini belli eder, zaten eve geliyor o kablo, kablodan kendimi tespit edebilirim, sadece modem alsam nasıl olur?

Merhaba

Ankastredeki reglete bağlı olan kabloyu bulmak istiyorsan, reglet içindeki demirleri kısa devre yap internet gitmiş olacaktır bu şekilde bula bilirsin.

Peki kabloyu + modemi keenetic ile degistirsem faydası olur mu sizce?

İlk bir kabloyu değiştirin değerler değişebilir.

Üstteki link bıraktığım kablo nasıldır sizce?

Bu kabloyu bilmiyorum ben reçber kullanıyorum.

Buradan bakabilirsiniz ben Cat6 s400 halojen free yi secmistim sari olan tavsiye ederim.:+1:

1 Beğeni

Dışarıya uygun mudur yoksa?

Bende cat7 olanı var aynı yerden satın aldım yağmur kar güneş gördü yine aynı hız almaya devam ettim :slight_smile:

Ne alacagim harbiden kararsiz kaldim

Modem değiştirmek ilk aşaamada gereksiz olur. İstiyorsanız ilk aşamada kablo değiştirin hat değerlerinde değişme olucakmı bakın. Daha sonra eğer uygun görürseniz kinnetic modem alıp daha yüksek hız almak için snr düşürmeye çalışabilirsiniz kesin işe yarar demiyorum ama kaliteli bir hatta genelde çalışır. Kablo konusuna gelince iki arkadaş da reçber marka önermiş aynı şekilde bende reçber marka öneriyorum genelde diğer kablolarda bakır kalitesi açısından çok fark olmaz ama dış kaplama açısından diğer marka kablolar çok kolay yıpranıyor.

Benim yukarıda verdiğim kablo nasıl olur sizce?

23awg kablolar genelde iyidir

Benim şuan kullandığım kabloda n11 de den aldığım ucuz bir kablo yıllardır kullanıyorum ama sıkıntı şu ucuz bir kablo alırken genelde iş şansa döner. Mesela piyasada kabloda bakır diyip aliminyum kullanan kişiler bile var. Ayrıca alcağınız kablo dış ortamda yani güneş yağmur gören yerde kalacaksa, kablonun dış kaplaması kalitesiz ise çok çabuk dağılacaktır. Daha çok yorumları okudum ve attığınız linkeki kabloyu genelde sorunsuz denilmiş yani alıp almamak size kalmış.