Ankastre kutusu hk

Arkadaşlar merhaba, İnternet kablosunun geldiği ankastre kutusu yan komşunun evinin duvarında takılı. Hem onlara İnternet veriyor hem de bize. Binalar bitişik değil, her iki binanın da kendine ait bahçesi var ve bu da ankastre kutusunun bana olan uzaklığını artırıyor. Bu uzaklık normalde en fazla 10-15m civarı ama gelen kablo daha uzundur çünkü sağdan soldan vs dolanıyor kablo sarkmasın diye. Şimdi benim aklımda bu kutuyu ayırmak var, yani bizim binaya gelen kablolar için kutunun ayrı olmasını istiyorum. Çünkü bir sorun yaşadığım zaman yeri geldiğinde kendim de kontrol etmek istiyorum hemde şu an kutu açıkta, yağmur kar vs durumlarda direk ıslanıyor ama bizim binaya gelirse böyle bir şey olmayacak çünkü üst kat alt kattan daha geniş ve yağmurluk görevi görüyor duvarlar için. Öteki binadayken kontrol vs yapamıyorum çünkü herhangi bir müdahalemde o kutudan hizmet alan diğer abonelerin de(tek bina, 1 İnternet bağlantısı) sorun yaşaması muhtemel. Benzer bir deneyim yaşayan ya da tam olarak benimle aynı şeyi yap ak istemiş olan var mı? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Bu arada benim aklımda böyle bir soru var ama kutu TT sorumluluğunda mı yoksa bina kullanıcısı sorumluluğunda mı onu da bilmiyorum. 30 senelik binalar bunlar, o zaman ne olmuş kutuyu kim koymuş kimse bilmiyor.

Kutuya kadar TT nin sorumluluğunda. Öncelikle evler müstakil mi ona göre devam edelim.

Bizim ev müstakil, yan komşunun bina 2 katlı 2 kardeş alt üst oturuyor aileye ait yani.

Madem iki bina da müstakil, siz kendinize dış mekan bir utp kablo alın komşunun ankastresinde size gelen kabloyu onunla değiştirin ve reglete (ankastreye) bağlı uçlarınızı yak1 konnektör alıp telekomun uçları ile direkt olarak bağlayıp moodeminize kadar çekin. Diğer türlü komşunuz yapacağınız kablo masrafına ortak olmak istemeyebilir. Sonuçta siz ankastreyi kendi dairenize taşıdığınız zaman 2 per li kablo yerine daha fazla perli kabloyu onların binasına götürmek zorunda kalacaksınız ekstra olarak bir de ankastre kutusunu taşımak vs gerekecek. Eğer sizin binada tek bir kullanıcı varsa ankastreye gerek kalmadan modeme kadar çekebilirsiniz aldığınız yeni kabloyu. Veya hali hazırda bulunan kablo telekomun çektiği dış mekan kablolarından biri ise yeni bir kablo almanıza bile gerek yok. Sadece sizin ankastrede ki bağlı olan kablonuzu telekom tarafında ki kendi uçlarınıza direkt olarak bağlamanız yeterli olacaktır.

1 Beğeni

Elle değil yak1 ile yaparsa su da almaz korozyona karşı da korumalı olur. boncukları sadece yukarı doğru gelecek şekilde kıvırması yeterli. Makaron dış hava koşullarında özellikle de sıcak havalarda kendini bırakacaktır.

1 Beğeni

Zaten boncuk tek tek de satılıyor. Ayrıca dediğim gibi kablo tt nin kablosu ise yeni kabloya da gerek kalacağını sanmıyorum.

Gidip 5 6 yere sordum bulamadım :smiley:

İlçemde de 5 10 tane elektrikciye sormuşumdur, yok hiçbiryerde yak1

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Ben anladım ne yapacağımı :grin: