Ani Ping Yükselişini Nasıl Çözebilirim?

Merhaba, 2022’nin başından beridir Gigafiber müşterisiyim, son 1 aya kadar binamızdaki Gigafiber portunda sadece benim kablom takılıydı, 1 ay önce komşumuzda TurkNet’li oldu, son 1.5 senedir hiç Ping, Lag, Drop problemi yaşamadım, Son 1 ayda bu bahsettiğim problemlerin hepsini yaşadım, 1.5 senedir Wi-Fi ile telefondan 300-400Mbps görebiliyordum (Telefonum Wi-Fi 6 desteğine sahip…) Laptop’umda ise 200-300Mbps gibi değerleri görüyordum (Laptop’um Wi-Fi 5 desteğine sahip…) Ping değerlerimin ise hiç bir zaman 1.5 yıl içerisinde bakım sonrası bakım öncesi bile 30’un üstüne çıktığını görmedim, Son 1 aydır hızım 80-100Mbps’lere kadar düştü bunu o kadar umursamadım çünkü bana bu hızda yetiyordu, fakat 4 Gündür Ani Ping Yükselişi Problemi yaşıyorum, 1.5 Yıldır interneti hep Wi-Fi ile kullandım, Kablo ile hiç bir zaman kullanmadım, yani kablolu şekilde kullanın Wi-Fi’dan kaynaklı mazeretini kabul etmiyorum, çünkü 1.5 yıldır hiç bir şekilde PS4 olsun Laptop olsun Steam Deck olsun Telefon olsun hiçbir cihazda kablolu bağlantı ile kullanmadım ve bu bahsettiğim problemlerin hiçbirini yaşamadım, son 1 aydır ne olduysa Ping değerlerim uçmuş ve İnternet hızım dipleri görmüş durumda, TurkNet’e o kadar güveniyordum ki 1 Yıllık ücreti direk peşin ödedim, azda olsa katkı sağlamak istedim, çünkü bu toplu alınan paralarla muhtemelen TurkNet kendini geliştirmek adına hamleler yapacaktı diye düşündüm, sadece benim paramla bunu yapacak demiyorum, bu toplu paranın totalindeki parayla gayet yapılabilir, 1 aydır komşuma internet bağlanmasıyla bu problemleri yaşamaya başlamış olmamın sebebi nedir? TurkNet internet hizmetini portları bölerek mi veriyor? Statik İP ve SmartyFi’ye geçsem problemim çözülür mü? Parası neyse vericem hiç umurumda değil, İşten eve gittiğimde bi keyfim Lol, Valorant, CSGO, Genshin İmpact ve vb vs girmekti, tüm keyfim son günlerde yerle bir oldu, evde kablo dağınıklığı istenmediğinden kablolu bağlantı yapamıyorum, ve evin prizlerinde internet girişi veya telefon girişi vs yok, aşağıda gözüktüğü üzere 2 sonuçtada Low Game Latency sonucu alıyorum, bu demek oluyor ki Ani Ping yükselişi var, hatta yaşadığım sorunun videosuda şu şekilde >> Ani Ping Yükselişi - YouTube << bu problem Tüm online oyunlarda mobil veya pc fark etmeksizin peşimi bırakmıyor, lütfen biri yardım etisn :frowning:

Güncel PC Wi-Fi Sonucu; https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=73652466-77da-4e9f-8cb1-efe53d38d219

Güncel Telefon Wi-Fi Sonucu; https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=c82ed4fc-24b9-4ac6-adba-0fe0c91d664c

Selamlar @perahi, yazınızı okudum. Rica etsem forum profilinize müşteri numaranızı ekler misiniz?

Merhaba, müşteri numaramı belirttiğiniz kısıma ekledim, bugün ekibiniz gelip bazı işlemler yaptı, fakat sorun maalesef devam ediyor…

Merhaba, daha dikkatli inceleyebilmeniz için tekrardan size video gönderiyorum,

MS(Anlık Ping Yükselmesi Sorunu..) - YouTube <<
oyun toplam 40 dakika sürüyor, sadece 1 dakikalık kısmı sizinle paylaşıyorum, sadece 1 dakikalık kısımda bile ms(ping) değeri 3 kez oyunun en kritik anında rakip oyuncular gelmişken anlık olarak fırlıyor ve ben o an lag, ping’in anlık fırlayışından dolayı hiçbir tepki veremediğim için ölüyorum, dikkatli bakabilmeniz için sadece ping kısmını atıyorum, Videonun 3. saniyesinde MS değeri 4’den 122’ye fırlıyor sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyor, Videonun 18’ci saniyesinde değer tekrardan 4’e düşüyor, sonrasında videonun 36. saniyesinde ms değeri tekrardan 127’ye çıkıyor, ve videonun 48. saniyesinde ms değeri 5’e düşüyor, videonun 1. dakika 11. saniyesinde ms değeri 131’e çıkıyor ve video son buluyor, bu durumun 40 dakika boyunca devam ettiğini düşünün, oyun oynuyor musunuz bilmiyorum ama bu durum oyun oynayan biri için çok kötü bir durum, pingden dolayı minyonlara öldüm 4 gündür 5-6 kez, lütfen çözülsün bu problem artık.

Merhaba, “Erişim Yok - TurkNet Fiber” diye birşey gördüm “Teknik Bilgiler, Modeme Erişim Var mı?” kısmında, bu nedir acaba, teşekkürler, iyi günler.

Kontrol sağladığımda yarın SmartyFi hizmetiniz aktif edilecek. Değerlere o zaman tekrar bakalım. Son attığınız ekran görüntüsü de yine SmartyFi ile bağlantılı.