Altyapı Var Gözükürken Şimdi Yok Gözüküyor

Merhaba,

Taşınacağım eve geçen ay altyapı sorgulaması yaptığımda 80 mbps hız alabileceğim yazıyordu. Ben de şu an ki adresimdeki interneti taşınacağım nakil yapacaktım bugün tekrar kontrol ettiğimde taşınacağım adreste altyapı yok gözüküyor. Bu durum nasıl yaşandı? Homeofis çalışan biriyim ve evi tutarken ilk baktığım internet olmuştu. Şimdi bu sorunu yaşıyorum. Nasıl çözebilirim bu durumu? Apartmanımda internet kullanan komşular var benim niye altyapım gözükmüyor? Yetkili biri yardımcı olursa çok sevinirim taşınmama az süre kalmışken bu sorun başıma büyük dertler açacak.

1 Beğeni

Selamlar @ahmet_aes, foruma hoş geldiniz :raising_hand_man: Bu sorun mevcut portun dolmasından kaynaklı olabilir. Özel mesaj üzerinden sizinle iletişime geçtim :innocent:

1 Beğeni

Ben aynı sorunu oturduğum evde yaşadım. Bazı günler şu anki hızımı gösterirken, bazı günler 16 mbps gösteriyordu. Bazen port yok diyordu. Başka bir operatörden hizmet no ile geniş yaptığım için mevcut hızımı alabildim.

Telekom kendine port saklıyor :slight_smile: kendi firmalarına gecenlere port var çıkarıp başvuru alırken diğer firmalardan başvuru edenler müşteri hizmetleri alt yapıda port yok gözüktüğü için başvuru almıyor mecburen insanlarda Telekomdan internet almak zorunda kalıyor son 10 gün içersinde baktımda tüm türkiye genelinde çoğu adreste 0 mbps gözüküyor alt yapı buda telekomun kendine zekice müşteri çekmesi anlamına geliyor :slight_smile: TurkNet kurtar milleti bizde sakaryada gigafiber gelsin diye bekliyoruz kurtulalım şu telekom tekelinden.

Merhaba @ahmet_aes vereceğim linkten altyapınızda boş port olup olmadığını kontrol edebilirsiniz eğer boş port yoksa bağlı olduğunuz Türk Telekom müdürlüğüne başvuruda bulunarak yedek port talep etmeniz gerekmektedir.Link

Başvurdum bakalım bekliyorum. Sonuç alabileceğimi sanmıyorum zorla superbox 24 mpbs internete 600 tl vereğiz gibi duruyor

Ben de sakaryada yaşadım bu sorunu. İstanbuldan taşınıyorum ama böyle problem canımı sıktı.