Merhbalar öncelikle yeni bir TurkNet kullanıcısıyım. Önceki operatörümüzden düşük hız sebebiyle TurkNet’e geçmiştik ancak internet hızında neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Altyapımız VDSL 45Mbps’le kadar desteklediğini söylediler ancak 9-10 Mbps’i geçtiğini görmedim. Forum sayfalarından hat zayıflamasının 40 olduğunu gördüm. Sanırım altyapının yenilenmesi gerekmiş. Bu konuda TürkNetin yapabileceği bir şey var mı ve ben ne yapmalıyım?
Merhaba Emir Bey, hizmetinizin kontrol edilmesi için hız testleriniz ile birlikte Online İşlem Merkezi üzerinden destek kaydı oluşturmanızı rica ederiz. Konu ile ilgili açık bir destek kaydınız varsa müşteri numaranızı forum profilinize ekleyebilir misiniz?
TurkNet bu konuda çok bir şey yapamaz. Bakır altyapıda eğer apartman dairesinde ikamet ediyor iseniz yapmanız gereken işlem mahallenizde bulunan elektrikçi yardımı ile apartman girişinde ki hızı dairenize taşımak bunun için de ankastre yani bina girişinde bulunan kutudan daireye olan hattı kaliteli bir kablo ile değiştirmek olacaktır. Eğer müstakil bir evde ikamet ediyor iseniz yine aynı şekilde Telekom kablosunun geldiği yerden sonrası için kaliteli bir kablo ile modeme sinyali taşımanız gerekir.
Apartmanda oturuyorum ancak binada int. Kutusu yok. Yandaki binadan gelen kabloyu 3 kata bölmüşler her halde. Beki bu durumda ne yapmalıyım bizim daireye gelen kısmı mı degiştirmeliyim? Zaten karşı binadan gelen kablo bizim balkona bağlı yak bağlantısı balkon kapısının üstünde nodem ile de yakın.
Yan binadan gelen kablo Telekom un kablosu ise bu durumda sadece diğer binada ki yak bağlantıyı veya Krone bağlantısını kontrol etmek yada yenilemek yeterlidir. Aynı şekilde sizin balkonda ki yak bağlantısını da yenisi ile değiştirmek çözüm olabilir. Bunun dışında yapabileceğiniz işlem yok. Diğer bir yol ise bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne giderek binanıza fiber altyapı getirilmesi için talepte bulunmanız. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür.
Bi arkadaşımda bağlantıları kontrol et dedi bu yak bağlantılarını nereler satar bi kaç yere sordum bulamadım
Elektrikçilerde boncuk klemens şeklinde sorabilirsiniz. Veya internet üzerinden satın alabilirsiniz. Yak 1 Konnektör Ek Boncuğu - 10 Adet - PttAVM.com - 2025