Altyapı sorgulama sonucu sorunsalı

Merhaba arkadaşlar, arkadaş davetiyle TurkNet’e geçirdiğim bir yakınımın altyapı sorusunu yapmadan evraklarını gönderdiğini duydum. Şu an kendisi VDSL’de Turk Telekom üzerinden 25mbps hız alırken TurkNet evraklarında 35Mbps alabileceği yazıyor. Yani sözleşmesinde bu detay mevcut. Ancak ben NetSpeed olsun diğer sağlayıcılar olsun TurkNet de dahil olmak üzere o adres için altyapı sorgusu yaptığımda ya boş port yok uyarısı ya da 16Mbps ADSL uyarısı alıyorum. Bu arkadaşa, VDSL için belgeleri göndermesine karşın ADSL bağlanma ihtimali var mı?

Edit: Bağlantı 5 gün sonra haftasonu olmasına karşın yapıldı ve bir sıkıntı çıkmadı. Hizmet sıkıntısız kullanılıyor hatta 75Mbps’lik pakete geçiş sağlandı.

Turk telekom vdsl kullanıyorsa o hızı alabilir. Aynı sorgulama sorunlarını geçiş yapmadan önce ben de yaşamıştım. TT port sayısı azaldığı zaman diğer iss’lere port vermiyor o nedenle sorgulama sırasında adsl veya port yok görüyorsunuz. Hat taşıma olacağı için aynı port kullanılacak ve sorun olacağını sanmıyorum. Şansılısınız çünkü Turk.net kendi portumu kullanacak olmama rağmen port yok diyerek sözleşme aşamasına geçememiştik.

Teşekkürle yanıtınız için. O arkadaşın da durumu henüz belli değil. Belgeler ulaşmasına karşın herhangi bir dönüş sağlanmadı henüz. Sabah yazdım onların hesabı üzerinden TurkNet Online İşlem Merkezi’de ancak ona da dönüş olmadı. Bakalım artık umarım sizin yaşadığınız durumu yaşamazlar.

TT üzerinden geçiş yapacaksa belgeler ulaştıktan sonra 3-4 gün içerisinde geçiş sağlanıyor. Mevcut portu olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Hayırlı olsun.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :slight_smile: