Altyapı hızım düşük çıkıyor

Yaklaşık 1 ay önce gıbırnet geçtim o zaman altyapı testi yaptığımda heryerde 95 Mbps çıkıyordu TurkNet dahil. Son 1 haftadır TurkNet ve başka firmaların altyapı sorgulamasında altyapı hızım max 19 mbps çıkıyor yan dairem 95 gösterirken benim daire Max 16 çıkıyor. ne yapmam lazım kime başvurucam TTNet altyapısı olduğu için ama müşterisi olmadığım için müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, hat değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Bu arada gıbırnet müşteri hizmetleri bina içi kablo tesisatı 65 e kadar desteklediklerini söylediler şuan tam 60 mbps alıyorum.

Merhabalar, hat değerlerinizi incelediğim zaman hat zayıflamanızın yüksek olduğunu görüyorum. Dairenize kadar gelen kablolarda ek, yıpranma veya ezilme gibi şeyler söz konusu ise bunlarda internet hızınızı etkileyebilir. Bana sorarsanız ankastreden modeminize kadar kabloları bir elektrikçi çağırıp kontrol ettirmenizi öneriyorum.

1 Beğeni

Böyle değişik bir ek var

Onun nedeni boş port bulunmaması.

Bende TurkNet’e geçmeden önce alabileceğim maksimum hız 70’di ve altyapı sorgulama sayfasında da bunu 2 kere görebildim. Onun dışında hep 16 mbps hız verdi.

Ama müşteri hşzmetleri eski hizmet numaramla arama yaptığında 70 hızı gördü.

Ek olan yerde sıkıntı olabilir bana sorarsanız ek olan yeri tekrardan bir elden geçirilmesi gerekiyor.

Burda ek yapılmış. Ben kutudan modeme gelen kabloyu yenileyicem o zaman ek fln yapmama gerek yok değilmi direk modeme taksam olur herhalde

Arkadaşın dediği gibi dsl kablonun ucuna ince kablo takılmış, İnce kablo yüksek hızları taşıyamıyor olabilir. Dediğiniz gibi Cat6 bir kabloyla direk modeme takarak daha iyi hızlar alma şansınız olabilir. İyi şanslar dilerim.

İnşallah olur 2m çay 6 alıcam güzel bi ek yapayım olursa komple kablo değiştirmeye gerek kalmayacak