Altyapı hız sorunu

Merhabalar 2985004 nolu TurkNet müşterisiyim. Ey adminler kafa karışıklığından öleceğim. TurkTelekomdan geçiş yaptım. geçiş öncesinde altyapımın 97mbit desteklediğini söylediler.(en düşük 94 en yüksek 97 cevabını aldım birçok telefon aramasında.) İnternetteki altyapı sorgulamalarında da bu böyleydi. TurkNet’e geçerken de aynı cevabı aldım. Vdsl destekli vmg3312 modem kullanıyorum. Gürültü değerlerim internette yaptığım araştırmalarda gördüğüm üzere gayet iyi durumda. Ölçümlerimi tek bir pcden kablolu olarak yapıyorum. Gün içerisindeki dalgalanmalardan bahsetmiyorum bile. Ne olduysa TurkNet 'e geçtikten sonra altyapım birden 75mbit desteklemeye başladı. Daha ironik olanı ise bir kereye mahsus olmak üzere 82mbit görüp steam üzerinden yaklaşık saniyede 10mb veri indirebildim. Yalnız bu sadece 1 kez oldu. Bu halindeyken stabil kabul ettiğim değerler 70-73 arası değerler. Portum mu değişti başka bir şey mi oldu bilmiyorum. Binamızın alt yapısını yaklaşık 1 yıl önce değiştirtmiştik.(ki eski bir bina değildi. bknz:ttnet binanızın kabloları sorunlu olabilir hikayesi) Yakınlarda fiber altyapı çalışması ve yol kazı çalışmaları oldu. Hadi diyelim kablolar zarar gördü. Bunun düzeltilmesi için nasıl bir yöntem izlemek gerekiyor? Hızım Bazen 74.4lerde geziyor buda tam turknetin söylediği hız. Fakat bu ara ara oluyor. Hepsini geçtim ben 81-82mbiti nasıl görebildim? Geçtim 97mbiti görmeyi beklentim artık 90lar değil. ben görmüş olduğum 81-82 mbite razıyım. Ara ara 78-79a düşer buna da okeyim. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Adsız

Modemsel Bir sorun var ise hemen hemen aynı sonuçları aldığım Huawei marka bir modemim daha mevcut

Tanımınız 75 mbps olduğu için bu değeri alıyor olabilirsiniz :man_shrugging:

Güncelleme: Merhaba, hat bilgileriniz TurkNet netuzman arkadaşlarım tarafından kontrol edildi, hız profiliniz 100 mbps fakat bağlı olduğunuz saha dolabı veya santral kapasitesi maalesef 80 mbps üzerini desteklemiyor. Zaman zaman hızınızın veya kapasitenin yükselmesi dolaba veya santrale bağlı abonelerin yaşadıkları kesinti veya modellerini kapatmaları nedeniyle olabilir. Şu aşamada TurkNet in yapabileceği bir işlem yok. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

1 Beğeni

81 mbiti de bir kere gördüm ve download yaptım. Ama altyapım sistemde 77mbit olarak görünüyor. Anlamadım ben bu işi :sweat_smile: Yapacak bir şey yok sanırım. Ttnetin keyfini bekleyeceğiz altyapı iyileştirmesi için. :slight_smile: