Akşamları sürekli yüksek ping

akşamları aşırı yüksek ping alıyorum 150 200 arası ama sanki 500 hissi veriyor ayrıca internette sayfalara da kasarak giriyor youtube de videolar 144 piksel açılıyor gündüzleride internet sürekli dalgalı türkneti bırakmak üzereyim artık bıktım kaç zamandır daha 1.5 aydır kullanıyorum hiç memnun değilim az kaldı çıkacam abonelikten destek talebi oluşturuyorum talebe bir problem yok yazılıp kapatılıyor.

Merhaba, Son 2 haftadır malesef aşırı yoğunluk sebebi ile yaşanan hız düşümlerini ve ping yükselmelerini yaşıyorsunuz. Ancak şu anda oluşan saturasyon sorunlarını gidermek için adım adım gerekli sorun tespitleri yapılıyor ve en kısa sürede akşam saatlerinde yaşanan bu sorunlar kapasite yukseltmesi ile halledilecektir.

pamuk ipliğine bağlıyım bırakmam an meselesi son zamanlarda gerçekten çok sinir bozmaya başladı oyun oynuyorum sırf pingden oyunu kaybediyorum oynadığımdan bir şey anlamıyorum ızdırap oluyor.

Efendim gerçekten sizi çok iyi anlıyorum. Ancak bu sorunlar en kısa sürede çözülecek emin olabilirsiniz. TurkNet siz değerli abonelerine daha iyi hizmet vermek için yeni cihazlar aldı. Kapasite iyileştirmesi yapmaya hızla başladı ve devam ediyor.

tamam da dikkatimi çeken bi mevzu var kaç gündür deniyorum gece saat 00:00 da direkt ping düzeliyor yani bildiğin kasti olarak bir müdahalede bulunuluyor 23:59 da ping aşırı yüksek 00:00 da direkt düzgün ping oluyor hiç şaşmadı 1 haftadır yapılan kasti bir müdahale var başta tesadüf sandım ama kaç gündür gözlemliyorum ve tesadüfi bir durum değil müdahale ve var işin içinde

Oluşan saturasyon sorunu zaten altyapı sağlayıcı olan TT kaynaklı ancak bunu çözmek için yine TT ile ortak çalışma yapılıyor. Yanı sadece TurkNet değil diğer ISS lerde bu sorunu yaşıyor ve bunların içinde sorunu gidermek için cihaz satın alıp kapasite arttırımı yapmaya başlayan tek ISS TurkNet.

Merhaba Mehmet Bey,

Ben daha bu hafta geçişimi yaptım ve sürekli bu sorunu yaşamaktayım hatta oyunumda sunucu seçimi var (Valorant) orada Madrid sunucusunda daha az ping gördüm. Bunları teknik ekibinizle paylaşıyorum ve bize geri dönüş yaptıklarında dalga geçer gibi sürekli sorunun bizim taraflı olabileceğini belirtiyorlar. Ya sitenizdeki destek kısmında bot çalışıyor ya da sizler bu kişilere böyle bir şey olduğunu bildirmediğinizden bizi yanlış yönlendiriyorlar. Telefondan herhangi bir şekilde teknik destek almıyorum ve gerçekten sadece ping yüzünden pişman oldum şu foruma gelip şöyle bir bilgi okumasaydım iptal edecektim.

Sormak istediğim iki tane soru var:

  1. Bu bilgiyi bizleri geçiştirmek için mi belirttiniz acaba yoksa gerçekten bir çalışma yapılıyor mu?
  2. Bu çalışmalar yapılıyorsa ne kadar daha sürecek? Çünkü daha 1 hafta oldu ve aldığımdan beridir ping sorunum var gerçekten çok can sıkıcı.

2 aydır TurkNet abonesiyim ve abone olduğum günden beri akşam 19.00-02.00 saatleri arasında her ne kadar altyapı, covid, kablo, modem deselerde hızımı kısıtlıyorlar. Boşu boşuna 180 TL kablo değişimi için masraf ettim ve hiçbir şey değişmedi akşam saatlerinde hızım 1 Mbps’ın altına düşüyor. Ve bu yetmezmiş gibi şimdi de sorun modeminizde diyorlar (Modemi TurkNet’ten almıştım ve modem geldiği günden beri aynı yerde, sadece kapatmak için tuşunu kullandım)…

Asla geçiştirme gibi bir şey söz konusu değil emin olabilirsiniz. Saturasyon konusunda forum da resmi açıklama var bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Yanlış anlamayın kesinlikle mobbing falan için değil sadece merak ettiğimden soruyorum. Bağlattığımdan beridir sitelere de yavaş bağlanıyorum falan ben yine idare ediyorum ama ailem çok sorun yaşıyor anlatamıyorum. Bunlar yüzünden de merak ediyorum tahmini bir süre var mı örneğin 1 hafta gibi veya 1 ay gibi. Ben çevremden de birkaç kişiye önerdim geçiş yapmayı düşünüyorlardı ama şu sorunlarımı görünce vazgeçtiler hem onlara iletmek için hem de bu sorunu ne kadar yaşayacağımı merak ettiğimden soruyorum.

Sanirim sorunlar bu önümüzdeki 24 saat içinde çözülecek hizlarimiz da fazlasıyla stabil olarak kullanabilecegiz.

Ben sizi net bir şekilde aydınlatmak ve yanlış bir bilgi vermemek adına resmi açıklama linkini buraya ekliyorum.

1 Beğeni

Umarım OİM’de de böyle ilgilenirler. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Ben Teşekkür ederim. Iyi geceler.

1 Beğeni