Adsl'den Vdsl'e geçişte, DSL ışığı yanmıyor sorunu

Adsl 16 MB tarifesi kullanıcıyım. Evimin olduğu sokağa fiber hat çekildi. 4 Ekim günü TurkNet web sitesinden 35 MB VDSL tarifeye geçiş yapabileceğimi gördüm ve başvuru yaptım. Aynı gün tarife geçişinin yapıldığı bilgi mesajı geldi. O an itibariyle internetim kesildi. DSL ışığı yanmamaya başladı. Kayıt açtığımda gelen TT ekipleri ankastreye kadar altyapı sorunu olmadığını, tarife değişikliği yapıldığı için ADLS panosundan VDSL panosuna bağlantı yapılması gerektiği bunu da TurkNet’in yapması gerektiğini söylediler. TurkNet saha ekiplerinin gelmesi için 5 gündür ne kadar kayıt açtıysam ne gelen var ne giden.

Adsl’den Vdsl’e geçişte ankastrede ne gibi değişiklik yapılması gerekiyor? Eğer benim veya elektrikçinin yapabileceği bir işlemse kendim yapmak istiyorum.
DSL ışığı hangi sebeplerle yanmabilir ?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Modem: Huawei HG658 V2

VDSL geçişi sonrasında ankastre üzerinde bağlantı ekip tarafından kesilir yeni kablo bırakılır bu kablo boşta olduğu için dairenize sinyal ulaşmaz bundan dolayı DSL ışığı yanmaz. Üzerinde adınız bulunan etiketli kabloyu ankastrede yerini biliyorsanız bağlayabilir veya elektrikçiden yardım isteyebilirsiniz. Destek kaydı üzerinden ne yanıt verildi?

Geri dönüşünüz için teşekkürler

Destek kaydında TT ekibinin altyapıda sorun bulamadığı, saha ekiplerinin yönlendirildiği söylendi. Başka hiç bir bilgi verilmedi. 5 gündür saha ekiplerini bekliyoruz.

ADSL ankastresinde kablom etiketli ve boşta değil gibi görünüyor çünkü çektiğimde gelmiyor.

Bu kabloyu VDSL hat gelen ve yeni takılan panoya mı takmam gerekiyor.

Binanızda 2 adet mi pano var?


Sağdaki Adsl hizmet aldığım eski pano, soldaki ise sokağa çekilen fiber hatla birlikte yeni takılan pano.

VDSL hizmeti almam için soldaki panoya bir şekilde bağlantı yapılması gerekiyor değil mi, halen hattımın bağlantısı eski adls panosunda

VDSL olduğundan emin misiniz? Muhtemelen, siyah dolabınız FİBER destekli, evlere sarı FİBER kablolardan gidiyor görsel olarak, öyle ise VDSL’i sağ panodan alırsınız…


Sarı, FİBER kablo dairelere mi gidiyor?

Ben de fiber altyapı geldiğini düşünmüştüm, ancak OİM üzerinden Özgür İletişim 35 tarifesine geçebileceğimi görerek bu tarifeye geçiş talebinde bulunmuştum. Müşteri hizmetleri ile görüşmemizde geçiş yaptığım hattın fiber değil VDSL olduğunu söylediler.

Soldaki fiber panosu yeni kuruldu, o panodan iki sarı kablo binadaki 2 Türk Telekom abonesine fiber olarak gidiyor.

Tamam, henüz aktif olmamıştır. Altyapınız da FİBER var fakat kurulum işlemi tamamlanmadığı için sisteme düşmemiş olabilir. Peki, şuan da komşunuz FİBER kullanıyor mu?

1 Beğeni

Kusura bakmayın şimdi bilgi alıp dönüş yapabildim.
Normalde TT ekibi onlar için fiber demişti ama komşularla konuştuğumda sarı kablodan Türk Telekom üzerinden 24 MB internet aldıklarını söylediler

Mevcut durumda eski ADSL kullandığım panodan alacağım sanırım VDSL interneti. Peki burda nasıl bi işlem yapılması gerekiyor. Dairemden gelen Cat6 kablo zaten ADSL panosuna takılı vaziyette

Estağfurullah. VDSL’e sağda ki panodan geçersiniz fakat solda ki panodan FİBER hizmeti alırsınız, komşularınız aldığına göre. TT müdürlüğüne müracaat edin ve hattınıza FİBER kablosunu ve montalama işlemini talep edin.

Dün TurkNet teknik ekibi geldi ve HUAWEİ HG658 V2 modemimin VDSL desteklemediğini, kullanım kılavuzunu açarak gösterdiğim halde söylediler. VDSL destekli modem olması halinde kesinlikle çözüleceğini söylediler.

Her ne kadar inandırıcı gelmese de belki modem bozulmuştur diyerek, Zyxel VDSL destekli modem aldım fakat yine DSL ışığı yanmıyor ve internet bağlantısı gelmiyor.

Bu problemi kendim nasıl çözebilirim, TT ekibi alt yapıda sorun olmadığını söylüyor, modem de sorun yok acaba ankastrede kabloların doğru yere takılıp takılmadığını nasıl anlarım

Yaşadığınız durumu kayda dönün mutlaka.


Sinyal verilmemiş olabilir, mevcut bağlı portunuz VDSL destekli değildir bunun için saha dolabı, santralden değişim gerekebilir. Kablonuz da temas sebebiyle bir sorun olabilir. Elektrikçi ile iç hattınızı ölçebilirsiniz veya bili bili, avometre ve fiş yöntemi ile bulabilirsiniz.

1 Beğeni