75Mbps'den 6Mbps'ye düşen hız

Arkadaşlar 75mbps hız alırken hızım birden 6Mbps ye düştü. Modem e reset attım ancak sorun değişmedi yardımcı olabilir misiniz? İlk defa böyle bir şey oluyor. Splitter yok, ankastre kutumuz yeni yenilendi.



1 Beğeni

Merhaba, değerler de CRC hariç problem yok fakat, sık CRC’lerin sonucu gereceği hattınızın hızın da etkin olabiliyor. Ek ve dsl prizi de yok değil mi? Komşularınız da bu tarz sorun var mı? Ankastre veya saha dolabınız da çalışma yapılıyor olabilir mi? Farklı bir Ethernet kablosu ile test yapar mısınız?
Hızım Düşük-Performans Destek kaydı açın.

2 Beğeni

Tekrar reset attım(3) normal e döndü hızım. Bu tarz olayların önüne nasıl geçebiliriz. Ancak hala 75 alabilmiş değilim 50-60 arası geziyor.

Bu tarz sorunlar sık, sık meydana geliyorsa destek kaydı açıp belirtebilirsiniz ama nadir ve kısa süre de meydana gelen sorunlara dikkat almaya gerek yok bence. Bekleyin, eğer kablolu hızınız 60mb geçmiyorsa yukarı da paylaştığım linkten kayıt açın.

1 Beğeni

1.5 yılda ilk defa oldu. az önce fark ettim Pc 2.4Ghz e bağlanmış o yüzden 50-60 arası alıyormuşum 5g ye alınca sorun düzeldi. Reset atmasam düzelmeyecekti. Sağolun

1 Beğeni

Hattınız DSLAM kilidine takılmış gibi duruyor isterseniz OİM üzerinden destek kaydı oluşturun temsilci gerekli müdahalede bulunacaktır.

2 Beğeni

Evet dslim kilidi var gözüküyor.

1 Beğeni

Şu anki hızım bu sorunum düzeldi.

Sizlere bir şey sormak istiyorum. Hızımı 100Mbps ye çıkarırsam kopma olur mu? Şöyle söyliyeyim. Sabahları Snr Margin 14-17db arasında geziyor. Akşamları ve geceleri 7-11db arasına düşüyor. Max rate 152.000 den 130.000 e düşüyor ve bu değerler sürekli oynuyor. 35Mbps lik pakette iken snr margin 25-27db civarındaydı. Sizce 100’e geçmeli miyim? yoksa 75 de kalmalı mıyım?


@atagul98 @TworA @Baran

Olabilir ama kimisin de 8-6dB kopmalar oluyorken mesela benim hattım da 5.4dB kullanım da bile hiç bir sorun yaşamadım, üstelik 69/70 sınırın da kullandığım da oldu ama sizin de yaşamayacağınız anlamına gelmeyebilir. Evet, benim de değerlerim günün başın da ve sonun da 5-6dB oynuyor fakat, nedeni ise dış hatta bir problem var diye düşünüyorum ve bakalım ortak çalışma da durum belli olacaktır.

Tavsiyem: 100mb geçin ve Temsilciye “DSLAM kilidimin kaldırılmasını ve 100mb hızıma yükseltilmesini istiyorum, 100mb hız da kopma, hızlar da düşme v.b gibi unsurlar meydana gelirse modemimden mevcut SNR ayarlaması ile bu tarz sorunların önüne geçerim” diye belirtin.
Not: Sadece hız için bile riskli bir durum ama dediğim gibi SNR ile ayarlarsın bir sorun olursa

2 Beğeni

Tamamdır yarın yapacağım. Şimdi geçen hafta benim açtığım destek kaydı sonrasında CRC sayım baya bi azalmıştı. Yaklaşık 6 gün boyunca internetim hiç kesilmemiş ve bu 6 günde sadece 1900 küsür CRC olmuştu. Sonra 6 günlük serüven bitti internetim anlık olarak kesildi ve geri geldi ama CRC sorunu tekrarlamaya başladı. Şu anda 3 saatte 35.388CRC hatası var bunun 15 bin i 1 dk önce birden oldu. Destek kaydına bunu tekrar yazdım onu bekliyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilme durumunuz var mı? Geforce Now da CRC kayıplarını çok fazla hissediyorum.

Evet, CRC değerin de anlık yığılmalar oluyordu fakat, ping veya hızım da bir şey olmuyordu ya da fark etmiyordum. 1 haftadır pek takip etmiyorum, Şu an 28 saatte 34 CRC var ama CRC azalmasın da bir ayar vardı, sanırım seni de etiketlemiştim. Yönetim kısmın da “PVC paylaş” kısmını etkin yaptım eğer sen de bir değişme olmaz ise VDSL ayarlarında ki Rx AGC, ESNP ayarını “Stable” yapın.


Hızınızı düşürseniz etkisi olabilir, kayıplar CRC kaynaklıysa ama işin yazılım veya ağ lokasyonu daha doğrusu TurkNet tarafın da bir şey yapılması gerekiyorsa maalesef, yetkim yok ve Hızım Düşük-Performans buradan destek açabilirsiniz Enes bey’den yardım da isteyebilirsiniz.

Dediğiniz ilk ayarı yaptım. İlk başta internetim gitti ben de modem i kapatıp tekrar açtım şu an internetim var. Şimdi 24 saat CRC kontrolü yapacağım. Duruma göre ikinci önerinizi de deneyeceğim.

Tabi, özelden veya buradan olumlu/olumsuz dönüş yaparsanız sevinirim. Umarım, çözülür sorunlarınız. :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim.(kelime)

1 Beğeni

Pinginiz ne durumda bilmiyorum ama download kısmında hattınız interleaved modda görünüyor hemde bayağı derin :slight_smile: fast moda geçirilmesi içinde bir talepte bulunabilirsiniz. CRClerin sebebi kablo ekleri yada kablonun eskimesi yıpranması gibi durumlardan olabiliyor yenilemediyseniz ya da böyle bir durum söz konusuysa kontrol edin düzeltin ya da yenileyin tercih sizin

1 Beğeni

İnterleaved mod olayını internette araştırdım. Saha dolabından port değişimi gerekiyormuş sanırım ya da başka bir şey yapılıyormuş. Ve o kutuda tek bir elektrik kesintisi sonrasında tekrardan inteleaved mod a geçiyormuş biraz sakat bir işlem gibi. Ayrıca internette inteleaved modun CRC fazla olan kişilerde az çıkması için yapılan bir işlem olduğu yazıyor ama bende işe yaradığı söylenemez:) . ADSL kullanırken fastpath deydim ama VDSL e geçince böyle oldu. Bakalım @TworA önerdiği işlem sonrası 14 saatte 13 CRC hatası aldım bu benim için gayet iyi bir değer. yaklaşık 10 saat daha kontrol edeceğim. Durumu buradan güncelleyeceğim.
Güncel hat değerlerim.

Port ile alakalı değil. Modun değiştirilmesi gerekir. Asus modemler genel sorun crc çok fazla üretiyor. Ben Asus modemden Keenetic Extra DSL geçtim.

1 Beğeni

Bu, asıl altyapı meselesinden kaynaklı. Asus modemler de kronik bir sorun değil, şu aralar özellikle postlar da CRC birikimi yaşayan Asus ve diğer kullanıcılar da var. Kronik bir durum olsa kullanıcıların sonradan CRC artışı çıkmazdı. DSLAM’a yapılan güncellemeler nedeniyle bu tarz CRC’ler artış gösterebiliyor. Kendi yaşadığınız bir olayı genel olarak nitelendirmek yanlış bir durum. :slight_smile:


1-2 gün de anlık 3-5k artabilir, önemli değil. Fiziksel veya yazılımsal olarak portun desteklediği halde geçiş yapılabiliyordu. Line attenuation değerlerin max kapasiteye göre zayıflama da diyebilirim. Bağlantı ve kablonu kontrol ettir. Ek, dsl prizi ve splitter varsa kaldır/yenile (YAK1)
Yazılımı 805’e çekin, bir de öyle deneyebilirsiniz, CRC kontrolünü ama izleyelim bu ayarlar da şimdilik.

Daha önce yapmıştım ancak sürekli olarak kopma yaşıyordum. Destek kısmından modemi güncellemem istendi güncel sürüme alınca kopmalar kesildi.

23 saat 13dk da 1559 CRC aldım bence gayet iyi bir değer. hatta 1500 lük kısmı son 1 saat te oldu. Önerdiğiniz ayar gözle görülür bir şekilde CRC yi azalttı(35.000 den 1559’a) Teşekkürler.
Güncel hat değerleri.

Evet, bu ayar da eskisine göre anlık bir patlama oluyor ve kısa sürüyor, yine de çok iyi bir rakam. (eski değerine göre) ASUS kullanıcılarına rastlarsanız bu tarz, sorunla ilgili bu ayarları mutlaka önerin, denemeleri lazım.
Rica ederim. :slight_smile:

1 Beğeni