75 mbs internetin 35 mbs geçmemesi

Merhabalar arkadaşlar tplink tdw 9970 V3 VDSL modem kullanıcısıyım bugün 75 mbs hızına geçtim fakat hızım 35 e sabitlendi online işlemler den bağlantımı yeniledim fakat 30 u bile zor geçiyor , değerlerim şu şekilde sizce nedeni ne olabilir

Testi kablolu mu. kablosuz mu yapıyorsunuz?

Merhaba, ilk öncelikle modeminizin kaç senelik olduğunu öğrenebilir miyim?

İkinci sorum olarak, binanızdaki bakır alt yapı eski mi veya bina eski mi?

Son soru olarak, modeme telefon kablosu direkt mi bağlı? yoksa telefon prizden mi modeme bağlıyorsunuz telefon kablosu ile?

Kablosuz ama bu kadar fark olmaz kablosuzla kablolu arasında

Bina eski cat 6 kablo çekili eve

Modem 3 4 yıllık modem

Kablosuz ve kablolu arasında bayaa fark var yani birisini direkt olarak kablolar üzerinden sinyal kaybı az bir şekilde bilgisayara ulaştırıyorsun.

Kablosuz üzerinden antenler üzerinden sinyal dalgaları ile cihazlara internet dağıtımı yapıyor ve eğer antenler veya modem eskiyse hızlarınız stabil olmayabilir.

TurkNet online işlemler paneline giriş yapıp Teknik & Destek > Teknik Bilgiler adımlarını takip ederek karşınıza gelen ekranın ekran görüntüsünü bizimle paylaşır mısınız?

malesef o kadar fark ediyor ben de 70 mbps almama rağmen eski modemimle modemin yanından bile max 40 mbps alabiliyordum ama kabloyu takıp hız testi yapınca 70 mbps çıktı problem kablosuz bağlantıda

Modeminizde 5Ghz desteği yoksa o hızları görememeniz normal, kablolu testte o değerler gözüküyor ise 5Ghz destekli modem almanızı öneririm.

Modeminizde sorun var gibi görünüyor. İnternetinizin sinyalini güçlendirecek cihazlar kullanıyor musunuz yani router gibi cihazlar?

Kabloluda 66 mbs alıyorum normal mi ayrıca bu hızı kablosuzsa almam mümkün mü ?

Hayır kullanmıyorum sadece modem

Kabloluda 66 mbps alıyorum normal mi ayrıca bu hızı kablosuzsa almam mümkün mü?

  • Gayet normal 3-4 mbps kayıp olacaktır.

Hayır kullanmıyorum sadece modem.

  • Modeminizde sorun olma olasılığı var yani modeminizi değiştirirseniz 66 mbps lere kablosuz olarak ulaşmanız mümkün gibi görünüyor.

Bu sorun ne zamandan beri var?

Merhaba, paylaştığınız resimin altında SNR değeri olacaktır o şekil de tekrar paylaşır mısınız?
Saha dolabı mesafenizi paylaşır mısınız?
Kablolu 66mb alıyorsanız normal kablosuz maalesef 54mb üstünü göremezsiniz bir kaç istisna hariç. (Test yapılan cihazın ve modemin MI-MO teknolojisini desteklemesi lazım.)

Adsl kullanıcısıydım VDSL henüz yeni bağlandı hatta dün konu açmıştım kutuda VDSL bağlantı yapılmadı diye 15 gündür netim yoktu bugun yaptılar Türk Telekom ekipleri ama modemim de türk telekomun vermiş olduğu tplink tdw 9970 V3 modem 300 mbs yazıyor ama ne kadar kaliteli tartışılır tabi

Kabloluda 66 mbs alıyorum kablosuzda ne yazık ki 35 bunu yükseltecek bir modem var mı , yayın açmayı planlıyorum kablo çok olsun istemiyorum evde

Keenetic modem alırsanız sizin işinizi hayli hayli görecektir. Keenetic modemler sürekli güncelleme alıyor, güncelleme alıyor dediğim 2-3 ayda 1-2 güncelleme alıyor.

Diğer modemlere göre benim şahsi düşüncem daha iyi diyebilirim.

Kablosuz aldığınız sonuçlar değişkenlik gösterebilir:

  • Bluetooth kapatın.
  • Modeminizin veya test yapılan bölgenin çevresinde kablosuz, kablolu frekans yayan cihazları, aletleri kaldırın.
  • Wi-Fi Analyzer programını kurun, çevrenizde ki boş kanalları tarayın ve boş veya doluluk oranı en az olan bir kanala yerleştirin Wi-Fi ayarlarınızı.

Dediğim sebeplerden kaynaklı bir durum olabilir, emin olalım.

Değerli @TworA’un da dediği gibi olabilir yani bu adımlara rağmen sorununuz devam ediyorsa modemden kaynaklı bir sorun olma olasılığı var. Daha önceden bu tip sorun ile bende karşılaşmıştım.

1 Beğeni