13 gün oldu artık

Merhaba arkadaşlar yaklaşık ayın 15 inde turktelekom adsl paketinden TurkNet adsl paketine geçiş yaptım 1 gün sıkıntısız kullandım ertesi gün vdsl altyapiya geçmek için talep gönderdim ve 35 mbit pakete geçtim.Ve birdaha internet gelmedi modemin dsl ışıkları yanmasına rağmen ip alamıyorum.(modem kurulumu yaptım).Bu gün Türk Telekom ekipleri gelip suçu iç tesisatima attılar.Ben de aynı gün içinde elektrikci çağırıp Binanın girişindeki kutudan modemime kablo çektirdim ama durum hala aynı dsl ışığı var internet ışığı kırmızı.Lütfen bir akıl verin ne yapmam gerekiyor?

Modeminiz buluşuyor fakat kullanıcı adı ve şifresini girmediğiniz için internet alamıyorsunuz (Bir kez fabrika ayarlarına dönmekte de fayda var.) Hangi marka modem kullanıyorsunuz ? Modem arayüzüne girip DSL bilgilerini atabilir misiniz ?

Turknetin sattığı vmg3625 t50b kullaniyorum modem kurulum ayarlarım yapılı hocam.Üstelik kullanici adı ve şifreyi hızlı kuruluma yazdığım zaman geçerli internet ayarları yanlış uyarısı alıyorum.

Modeme internet geliyor. Sadece TurkNet’in vermiş olduğu modem kullanıcı adı ve şifreyi modeme girmeniz gerekiyor hepsi bu kadar.
Bu videodan alıntıdır: TurkNet / ZYXEL VMG8623-T50B Modem Kurulumu - YouTube



Kullanıcı adı ve şifre girili zaten sorunum da bu hocam internet kullanmaya yeni başlayan birisi değilim biliyorum modem kurulumu nasıl yapılır.

Modeminize hat geliyor. İnternette geliyor olması gerek. PPP information yanlış giriyor olabilir misin ?
Kontrol edebilir misiniz ? Online işlemlerden teknik kısımdaki modem şifre kısmından. Bir de hat zayıflaması bana fazla geldi. Ankastre kutusunun ve ek yeri varsa kablonuzun fotosunu atabilir misiniz ?
Netspeed Altyapı Sorgulama - İnternet Altyapı ve Fiber Sorgulama dairenize gelen internetin altyapısını burdan sorgulayıp atabilir misiniz ?

Şu iki kısmı atayım hocam yanlışlık yok yani

Netspeed de sorgulama yaptığımda 28mbps çıkıyor.

İnternet alabilmeniz gerekiyor. Şifreyi tekrardan girip kontrol edin. En olmadı fabrika ayarlarına dönüp yeniden deneyin. Çünkü hat geliyorsa size internete girebilmeniz gerekiyor. 28 mbps gösteriyorsa uzaklık baya var galiba. O zaman hat zayıflaması normal gözüküyor.

Türk Telekomun saha dolabinda sıkıntı olabilir mi?
13 gün oldu çünkü artık dediğin modem resetleme şifre kontrol etme 100 kere yaptım.İp alamıyorum sonuçta statik ip almak işimi çözebilir mi ?

1 Beğeni

TurkNet DESTEK kaydından
DSL hattım geliyor ve hat gözüküyor fakat IP alamıyorum.
Şeklinde iletiniz.
Yeni bir kayıt açıp bu şekilde yazın. Oradaki çalışanlardan biri yanlışlıkla ADSL olarak ayarlamış olabilir. VDSL’e çevirmesi gerek.

Açayım hocam çıldırmak üzereyim artık.Umarim çözülür.

1 Beğeni

Oradaki çalışan derken TurkNet kısmında mi TT kısmında mi

TurkNet kısmında sıkıntı var. TT gerekeni yapmış. Yukarda attığım şekilde kayıt açın. IP versinler.

Ben ilk kayıtı açtığımda senin dediğin gibi yazmıştım ama beni en az 2-3 kez arayıp modem kurulumunda hata olduğunu söylediler.İlk açılan arıza kaydı da ip alamıyor olarak ttye açılmıştı ama çözüme ulaşılamadı tekrardan açsam diğer kaydın üstüne ilgilenme süreleri uzar mı acaba?

1 Beğeni

@EFG @Baran @ModeratriX yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Biraz garip bir durum var sanki.

1 Beğeni

@mehmetcan çok garip bi durum yaşıyorum lütfen ilgilenin

1 Beğeni

Modeminizin büyük ihtimalle VDSL desteği bulunmadığı için bu sorunu yaşadığınızı düşünüyorum. Modeminizin marka ve modelini söyler misiniz?

Yukarıda yazılmış marka model. VDSL destekli.

Merhaba, Temsilciye " Fiziksel ve yazılımsal olarak hizmetimin kurulumu yapıldı fakat hizmetime IP tanımlanmıyor ve bu sebeple internete erişemiyorum, farklı bir IP adresine geçişimi talep ediyorum" diye belirtin. Değişen bir durum olmazsa Statik IP hizmetini deneyebilirsiniz.