Merhaba @EFG ,Eskişehir Tepebaşı Raykent indoor santralinden hizmet alıyorum başka bir İss üzerinden. Hem bu İss hem de Türk Telekomdaki eski aboneliğimde ne yaptıysam VDSL2 hozmet alamadım. İlgili Santralde YAPA mevcut mudur veya istek dahilinde YAPA altyapısına eklenebiliyor mu? Mahallemizin birkaç sokağı hariç bu santralden hizmet alıyoruz. Şimdiden teşekkürler.
Alsa bile sürekli kopma yaşar.
GigaFiber gelene kadar Adsl’e devam o zaman, en son 2022 planlarındaydı bizim mahalle. Eskişehir’de ev kiralayacaklara veya alacaklara tavsiyem ilk önce altyapısını kontrol edin yoksa benim gibi 4 yıldır beklersiniz çağdışı Adsl harici bir bağlantınız olacak diye.
Merhaba @ntr, çok net konuşmamakla birlikte 1230 metreden VDSL almanız çok zor İsterseniz altyapı sorgunuzu hızlıca İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet web sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.
Keşke hat değerlerinizide görebilseydik. Çoğu yerde sadece tek Adsl portu kalmadı. Hepsi hem adsl hem vdsl destekliyor. Sistem üzerinden de direk geçiş sağlanıyordu. Son zamanlarda nedense uzak mesafelere vdsl vermek istemiyorlar. Ben hem TurkNet 'te hem netgalaksi de 3. 5kmden 12mbit vdsl sinyali alabildim. Tabi yerleşim yeri dışında bir alan olduğundan adres tanımsızdı. ( Hala tanımsız adres. TurkNet adresinizi düzenleyin diye mesaj gönderiyor ama adres yok. Dağın başında bahçe. @EFG herhangi bir işlem yapmak gerekirmi. ) Her hat için vdsl sinyali denenebilmeli. Bazı durumlarda vdsl sinyali daha sağlıklı oluyor.
Merhaba hocam santralden Vdsl olan porta aktardılar Ttnet’de fakat sistemsel kilit olduğu için direkt olarak port yok uyarısı çıktığı için Vdsl’ e geçiş yapamadım. Civardaki adreslere baktım 984 metredeki adreste vdsl port varken 1011 metredekinde vdsl port yok gözüküyor. 1000 metrede kilitlemişler. Hat değerlerim aşağıdaki şekilde, sabah saatlerinde daha iyi oluyor.
ADSL Training Status: Showtime
Mode: ADSL2+
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 1 day: 22 hours: 50 minutes
ADSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.807 Mbps 15.023 Mbps
Actual Net Data Rate: 0.799 Mbps 14.994 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 20.3 dB 7.3 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 12.4 dBm 18.2 dBm
Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 11.5 dB 21.5 dB
Son zamanlarda bunu durumu forumda yazan da oldu. Belki türktelekom müdürlüklerinde teknik birim çözer. Ama uğraşmak lazım. Gidip sormak lazım. Saha görevlileri ellerindeki cihaz ile hemen yapabiliyorlar.
Merhaba
Uzak yerlere çok talep olursa oraya dolap yerleştiriyorlar umarım ileride yerleştirirler.
Abone sayısı az ise ilgilenmiyorlar. Biz dağınık yerleşim de 72 aboneye 1 yılda zor çektirdik fiberi. Mobil operatör hala yok. Ulak projesi kapsamında mobil İstasyon kurtulacaktı. Ondanda ses yok 2 yıldır.
Maalesef 4 yıldır hicbir çalışması olmadı hocam Türk Telekomun. Onlarca başvuru ve şikayetim oldu sonunda taahhüt bitince iptal ettim. Bulunduğum mahalle 50 yıllık merkezi bir konumda ve Eskisehirin en büyük mahallelerinden ama Müdürlük hiçbir şekilde yanaşmıyor. Plana alıp iptal ediyor sürekli. Bursa’da merkeze 25 km köyümüzde bile vdsl var burada yok. Adamlar salmış, yeni yapılan binalar da cok fazla olmasına ve onların santral mesafeleri 2000 metre civarı olmasına rağmen değiştirecekleri 3 kabin onları da değiştirmiyorlar. Zamanında arka sokaklardaki 4 farklı siteye fttb çekmisler bırakmışlar. Tek umut GigaFiber kaldı.
Maalesef saha görevlisi eve kadar geldi fakat yapamadılar.
Merhaba, bildiğim kadarıyla 25 mbt olan bölgelerden VDSL (saha kabinleri) bağlı olduğunu görmüştüm. Duoble porta sahip oluyorlar. İnşallah seninkide öyledir
Hat zayıflamanız biraz fazla (kötü), geçiş yaparak deneyimlemeniz gerekiyor.