100 mbps üstü paketler

Merhaba. Öncelikle TurkNet kullanmaktan çok memnunum. Ama yaşadığımız bu teknoloji ve bilişim çağında artık 100 Mbps gibi hızların yetersiz olduğunu özellikle upload hızının komik denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Fiber altyapım olmasına rağmen(ftth) hala 100 Mbps ile sınırlandırılmamın ve özellikle upload 8 Mbps yi zor görmesi gerçekten açıklanamaz bir durum. Altyapı olmayan, hala ADSL veya VDSL altyapısı kullanan yerlere altyapınız neyi destekliyorsa o kadar hız alırsınız sözünü neden fiberde tutmuyorlar. Ama altyapım destekliyorsa 100 Mbps den yüksek hızları vermemek artık tüketici haklarına bile aykırı. Türk Telekom ile bir uzlaşı yapılması gerektiğini düşünüyorum ve bunu da ilk yapacak firmanın da TurkNet olduğunu düşünüyorum. Beklentimiz ve umudumuz var. Eminim ki benimle aynı düşüncede ve beklentide olan binlerce abone vardır. Umarım en kısa sürede bu uzlaşma(yada yeni anlaşmalar) olur. Biz aboneler en iyi şekilde hizmet alırız. Teşekkürler.

2 Beğeni

TurkNet aslında sözünü tutuyor. Şuanki TT Toptan’ın bireysel tüketici satışı için fiberde üst sınır 100 mbps. Bu yüzden maksimum 100 mbps alıyorsunuz. Tek çare TT’nin tekellikten çıkartılıp saçma sapan kısıtlamalarından, kendi kullanıcısına ayrıcalık yapmasından kurtulmamız gerekiyor. Bu da SAYE sistemiyle olacaktır umarım.

1 Beğeni

Yalnız TTnet kendi abonelerine bile 100 Mbps üstü paketler vermiyor. Buda garip değil mi? Hani abone kazanmak için 100 Mbps üstü çıkarsalar onuda anlarım.

1 Beğeni

maalesef bizim millet hıza değil ücrete baktığı için en ucuzu hangisise ona geçiyor hızını önemsemiyor bu yüzden TT 100 mbps üstü çıkarmak istemiyor çünkü böyle işine geliyor.

Doğru bilinçsiz çünkü. İnternet olayını belediyeler verilsin. Birde artık Fiber 100 Mbps kullananda 100₺ veriyor 8 Mbps kullananda o daha kötü.

TT bunu açmıyor çünkü kurumsala fahiş fiyattan yuksek hızlı paket satma peşindeler. Oysaki port ücretleirne bakınca 100 ile 1000 mbit portu aynı ücret yani tt bunu satışa açmış olsa TurkNet 1000 mbiti 100 mbit parasına satabilir. TT ye sorsak alt yapı kaldırmaz derler ama tamamen hikaye. Aynı olay akn kalkarsa alt yapı kaldırmaz olarakta soyleniyordu. Ama gorduk ki çatır çatır kaldırıyor.

2 Beğeni

altyapının kaldırmaması bizim sorunumuz değil bu adamlara btk ve altyapı bakanlığı laf etmediği sürece bu şekilde sömürü düzeni devam eder ayrıca altyapıların gerçekten kaldırmadığını geçen aylarda yaşanan satürasyon sıkıntılarıyla bir kez daha anladık bunlardan pek umudum yok ama bakalım hayırlısı.

Aynen oyle. Bi zahmet eger kaldirmama durumu varsa yatirimi ona gore yapsinlar. Fiber dosuyorlar millete 24-35 lik paket satiliyor. Fiber kullanabilecek aboneler en az 100 mbitlik pkaetten baslangici olmasi gerekli. 100-200-300-500-700-1000 olarak paket sunulmali. 100 mbit en ust paket olduktan sonra bunu zaten vdslde de alinabilme durumu var. Fiberin pek bi anlami kalmiyor bence en ust paket 100 mbit olduktan sonra

2 Beğeni

öyle olursa buyuk işletmelere binlerce lira kitleyemezler o yuzden upload da dowload da çok kısıtlı

Kitlesinler yine. TurkNet Kobi lere aylık 1000₺ biçiyor. Aynı tarifeyi bireysel kullanıcıya 100₺ ye veriyor. Olmayacak bişey değil ki

1 Beğeni

Aslinda yinede kilitlerler sonucta kurumsal tarife disinda isletmeye standart tarife baglamiyorlar. İsletmede kacak bi baglanti yapamayacagina gore bireysele ariyorum 1 gbit sunsa bile kurumsala bunu satmayarak yine kurumsal tarife uzerinde satisa devam edebilir

1 Beğeni

valla pek ümidim yok tt den bizim buraya gigafiber gelirse ne ala gelmezse artık ben gigafiber olan yere giderim :smiley: