≈1.5 yıldır TurkNet

Elbette, başlangıçta ifade ettiğim gibi,

Gelecekteki internet ihtiyaçlarını karşılamak, çoklu cihazları desteklemek, kullanıcı bazında daha fazla olanak sunmak ve rekabet avantajı sağlamak için önemlidir.

Ancak, şu durumu göz önünde bulundurmalıyız: Bu yüksek hızlar opsiyonel bir paket olarak sunulabilir. Direkt olarak 1Gbps’yi kaldırıp yerine 10Gbps sunamayabilirler ki zaten böyle bir şey saçma olur çünkü hala bazı GigaFiber bölgelerde 1Gbps OLT’ler bulunmaktadır. Benim düşünceme göre, bu tür yüksek hızları bazı pilot bölgelerde veya abonelerin taleplerine göre, yukarıdaki arkadaşımın belirttiği gibi, sunmak daha mantıklı olabilir.

En az XGS-PON kullanılmalı ki bu teknoloji 10 Gbps simetrik hız verebiliyor. Nokia 25G-PON OLT kartı çıkarttı. 25 Gbps simetrik hız verebiliyor.

Her şey yerli yerinde kalacak ve isteyen aboneler, 10Gbps bireysel abonelik yapma imkanına sahip olacaklardır. Bu tür abonelikler için TurkNet tarafından sağlanan ONT ve Switch cihazları, kullanıma tahsis edilebileceği gibi isteyen aboneler satın alarak da kullanabileceği bir sistem olabilirdi. Şahsi fikrim bu şekilde…

1 Beğeni